r
Nosalty Logó

Meggyes clafoutis, a legegyszerűbb krémes tejpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Meggyes clafoutis, a legegyszerűbb krémes tejpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 257 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 1541 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 127 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet, ha frisset használunk, megmossuk és kimagozzuk.
  2. A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót robotgépbe vagy turmixba tesszük, és fél perc alatt teljesen egyneműre mixeljük.
  3. Egy közepes sütőformát bőségesen kikenünk vajjal. Az alján szétterítjük a meggy kétharmadát, majd ráöntjük a tésztát, végül megszórjuk a tetejét a meggy maradékával.
  4. 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy átsült-e. A tojástól lágy és krémes, szinte remegős a tészta, de a tűnek ennek ellenére tisztán kell kijönnie belőle, hiszen ez jelzi, hogy rendesen átsült.
  5. Hagyjuk picit hűlni, majd porcukorral ízlés szerint megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 24029
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 16.

Receptkategóriák

Meggyes clafoutis, a legegyszerűbb krémes tejpite
Rosanics Petra 307 recept

A clafoutis, más néven tejpite nem csak az egyik legjobban variálható sütemény, de minden bizonnyal az egyik legegyszerűbb is. A tésztát egy turmixgébben pillanatok alatt kikeverhetjük, majd tetszőleges gyümölcsre öntve, egy kivajazott formában bő fél óra alatt készre sütjük. Nyáron érdemes friss idénygyümölccsel készíteni, mi is ezért választottuk most a meggyet, de befőttből, konzerves vagy fagyasztott gyümölcsből akár egész évben elkészíthető. Meggyel mindenképpen próbáljátok ki, amíg szezonja van, de barackkal, ribizlivel, szilvával is csináljátok majd meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek