r
Nosalty Logó

Medvehagymás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 669 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2680 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 292 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 669 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7716.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    5658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2680 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát és a tölteléket is sütés előtti nap készítjük el, és hideg helyre tesszük.
  2. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot.
  3. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: kicsit langyosíthatjuk a tejet, így könnyebben elkeverhetjük benne az élesztőt.)
  4. Bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  5. A töltelékhez a megmosott, száraz medvehagyma leveleket nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített vajon 2-4 perc alatt megdinszteljük, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük tejjel.
  6. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk és végül a zúzott fokhagymával ízesítjük.
  7. Miután kihűlt a krém, hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  8. Összeállítás:
  9. Másnap a hidegen kelt tésztát 30X40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
  10. A hideg medvehagymás krémet egyenletesen a tésztára kenjük.
  11. Szorosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  12. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük (10-15 percet keleszthetjük is, de el is hagyhatjuk), felvert tojással bekenjük a tekercsek tészta részét, megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 31219
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Készíthetjük vendégváráskor, vagy egy jó beszélgetéshez sör-, vagy borkorcsolyának, de csomagolhatjuk reggelire, uzsonnára, kinek, hogy tetszik:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagymás tekercs alapja hidegen kelt tészta, a tölteléke aprított medvehagymás, sajtos krém. A recept saját ötlet:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek