r
Nosalty Logó

Márványkuglóf Bomba konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Márványkuglóf Bomba konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A kuglóf formát kikenjük, majd lisztezzük.
  2. A tojások sárgáját a margarinnal jól kikeverjük, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a porcukrot, a rumaromát, 1 dl tejet, és az egészet habosra keverjük. A lisztes sütőport is a tésztához adjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk, majd a tészta kb. 1/3-át kivesszük egy tálba, és hozzákeverjük a maradék 0,5 dl tejben elkevert kakaóport. (Ebben a részben kicsit megviselt lesz a tojásfehérje hab, de a végeredményen ez nem fog látszani.)
  4. Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna krémet, majd a forró sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal levesszük 175 fokra, és kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 134
  • 7 napos nézettség: 452
  • Össznézettség: 123665
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványkuglóf Bomba konyhájából
Bomba35 12 recept

Nagyon szeretjük a kuglófot, de a kelt tésztásra néha nincs idő vagy kedv. Ez egy jóval egyszerűbb, de szintén nagyon finom kuglóf. Kezdőknek is bátran tudom ajánlani. Jól variálható (pl.: csokis tésztához csokis-meggy aroma, vagy sárga tésztához mandula aroma és marcipán darabkák, vagy narancs aroma, stb.) A munka javát nálam a tálas mixer végzi, így gyors és egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek