r
Nosalty Logó

Marhasült gesztenyés töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happyfrydays
Marhasült gesztenyés töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 1619 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 3234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Összesen 145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11900 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1619 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7595.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    4810 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3226 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23799 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    443 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Elkészítés

Sörös szósz

  1. A húst vágjuk kb. 1,5 cm-es szeletekre, tegyük őket egy simítózáras zacskóba, öntsük bele a sört és némi fűszerkeveréket (ízlés szerint szórjunk bele, nem kell az egész, mert nagyon erős ízt fogunk kapni), majd tegyük a hűtőbe, míg a többi hozzávalót elkészítjük. A fűszerkeveréket a következőképp készíthetjük el: 4 szem borókabogyó, 5 szem csokoládébors (az egész szemeket mozsárban vagy aprítóban őröljük finomra), 2 csipet fekete bors, a többi fűszerből pedig 1-1 csipetet keverjünk össze.
  2. Amikor a többi hozzávalóval is elkészültünk, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat, és magas fokon hevítsük fel. Amikor ez megvan, a hússzeleteket tegyük a serpenyőbe, és ízlés szerint süssük át a húst (kb. 3-3 perc mindkét oldalon a teljesen átsült).

Köret

  1. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, és az apróra vágott hagymát puhítsuk meg rajta.
  2. A zsemlét kicsit daraboljuk össze, és tegyük egy aprítóba, majd locsoljuk meg a tejjel. Aprítsuk morzsásra, majd szedjük egy tálba. A gesztenyét és az áfonyát is tegyük az aprítóba, és szintén őröljük morzsásra, és tegyük a zsemléhez. Öntsük hozzá a hagymát és a tojást is, majd keverjük az egészet alaposan össze. Rakjuk a masszát egy hőálló edénybe.
  3. A sütőt melegítsük 200 C-ra (légkeveréses módban), majd a körettel együtt a tölteléket is rakjuk a sütőbe. A tölteléknek kb. 15 perc sütés szükséges.

Töltelék

  1. A répát és a csicsókát szeljük vastagra.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd dobjunk rá 3 gerezd finomra vágott fokhagymát, és pirítsuk meg (vigyázzunk, hogy ne égjen meg).
  3. Keverjük hozzá a zöldségeket és egy kis sót, majd egy hőálló edényben rakjuk a zöldségeket a sütőbe, kb. 20-25 percig.

Hús

  1. A hagymát vajon puhítsuk meg. Tegyük hozzá a lisztet, és alaposan keverjük át.
  2. Öntsük bele az alaplét és a sört, majd forraljuk fel. Közben kevergessük a szószt. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről, és szűrjük át.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8155
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Happyfrydays 6 recept

Karácsonyra találtam ki ezt a receptet, nem bonyolult, mégis elegáns fogás, amivel megtölthetik a bendőjüket a vendégek :)

Hozzávalók

Sörös szósz

Köret

Töltelék

Hús

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek