r
Nosalty Logó

Marhapörkölt Gluténmentes Séf konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gluténmentes Séf
Marhapörkölt Gluténmentes Séf konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3980 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 399 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    448 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15163.1 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    4445 mg
  • Nátrium
    9072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    6650 micro
  • β-crypt
    1254 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4907 micro
Összesen 3980 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk. A paradicsomot is megmossuk.
  2. Kb. 4 literes lábasban a zsírt felmelegítjük.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, 5 percig pirítjuk, kevergetve takarék lángon.
  4. Beletesszük a sót és a felszeletelt paprikát. Még 5 percig hőkezeljük.
  5. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és gyorsan elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot, az összezúzott köménymagot, a fokhagymát, 0.5 liter vizet és 2 dl vörösbort.
  7. Fedő alatt lassan pároljuk, az elfőtt vizet mindig pótolva minimum 30 percig.
  8. Hozzáadjuk a kb. 2x2 cm kockákra vágott húst, és fedő alatt puhára pároljuk. Gyakran kevergessük, ügyelve, hogy a pörkölt leve mindig ellepje a húst. Tálalhatjuk főtt burgonyával vagy tarhonyával.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1605
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhapörkölt Gluténmentes Séf konyhájából
Gluténmentes Séf 26 recept

Pörköltek olyan húsrészekből készülnek, amelyek sem szeletben, sem egészben sütéshez nem voltak alkalmasak. Olyan hozzávalókból készül, melyek már régen is megtalálhatóak voltak a ház körül (szalonna / zsír, hagyma, fokhagyma, paprika, fűszerpaprika, paradicsom, só).  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek