r
Nosalty Logó

Marha lasagne (Lasagne 7.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Marha lasagne (Lasagne 7.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A saját készítésű szósz

Összesen 1044 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A saját készítésű szósz

Összesen 4175 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A saját készítésű szósz

Összesen 146 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2669.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    26053 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1044 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10677 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    658 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    3618 mg
  • Nátrium
    4739 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1331 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    104213 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 4175 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3634 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A saját készítésű szósz

Elkészítés

A tésztához

  1. A húst egy kevés olívaolajon megpirítjuk
  2. Mikor kész, nyakon öntjük a szószokkal, esetleg egy kevés ketchuppal szaporítjuk. Megszórjuk borssal és chilivel, majd az egészet felfőzzük.
  3. Eközben vagy akár utána egy magasabb falú fazékban vizet forralunk egy csipet sóval és némi olajjal.
  4. Ha felforrt, a lasagne-tésztalapokat 1,5-2 perc alatt előfőzzük. Üghyeljünk arra, hogy ne ragadjanak össze!
  5. A tepsinket alaposan kivajazzuk, utána az első réteget leterítjük az előfőzött tésztából.
  6. Ezt meglocsoljuk a szósszal, jó szaftosra csinálhatjuk, a szószra pedig egy réteg sajtot teszünk, vegyesen, mindkettőből.
  7. Így folytatjuk, míg a tepsi meg nem telik. Az utolsó réteg szósz legyen!
  8. A sütőt előmelegítjük, a lasagne tetejére bőségesen sajtot reszelünk.
  9. 30-40 perc alatt puhára sütjük, majd 5 percig grillezzük, hogy a sajt rápiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30778
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a lasagne-t. Mikor nyáron Franciaországban voltunk nyaralni, megérkezésünk napján farkas éhesen fel akartuk fedezni a híres francia konyhát. Mit ne mondjak, nem sikerült. Úgy látszik, az Alpokban nem olyan nagy erre az igény, mint a mienk (lett volna). Ezért az étteremben lasagne-t rendeltünk, biztos, ami biztos alapon - ezt annyira nem ronthatják el... Nemhogy nem rontották el, de életemben olyan finom lasagnét nem ettem (Megjegyzem, még az olaszoknál sem!), mint ott. Krémes volt, bőséges, hm... Itthon feltétlen késztetést éreztem arra, hogy reprodukáljam az ottani finomságot, és sikerült is... Azóta már csak így készítem a lasagnét. :-).

Hozzávalók

A tésztához

A saját készítésű szósz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek