r
Nosalty Logó

Mangó sorbet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Mangó sorbet
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 835 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 209 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 835 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot 250 ml forró vízben feloldjuk, addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. A szirupot félretesszük hűlni.
  2. A mangók húsát felkockázzuk, turmixgébe tesszük, és ráfacsarjuk a lime levét. A kihűlt szirupot is ráöntjük a mangóra, simára turmixoljuk.
  3. Ha van, fagyigépbe tesszük és csak meg kell várnunk amíg a sorbet megszilárdul. Amennyiben nincsen fagyigépünk, a következőképpen járunk el: a pürét lapos műanyag, dobozba öntjük, lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük. Körülbelül 3 óra elteltével (amikor a teteje már megszilárdult, a szélei pedig fagyottak) kivesszük, és robotgéppel gyorsan átkeverjük. Ismét vissza a fagyasztóba, és kb. 2 és fél óra elteltével újra kivesszük a fagyos pürét, robotgéppel simára keverjük. Több dolgunk nincs is, visszatesszük a pürét a jégre, legközelebb csak akkor vesszük ki, amikor fogyasztani szeretnénk. Tálalás előtt 15 perccel tegyük át a mélyhűtőből a normál hűtő részbe, hogy kissé felengedjen. (David Herbert: Complete Perfect Recipes c. könyve alapján készítettem.)
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18743
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 21.

Receptkategóriák

Mindig jó, ha van egy kis tartalék sorbet a hűtőben. Egy váratlan vendég, egy fárasztó nap, kánikula (bár ez még messze van), folytathatnám a sort. Ami a legszebb a sorbet-ben: nemcsak desszertként funkcionál, hanem bátran bevethetjük két fogás között is, gyomorhűsítőként. És még valami: fagyigép hiányában is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek