r
Nosalty Logó

Mandulás stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mandulás stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6042 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 429 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    369.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4580.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 6042 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 429 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverő tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedest nyomunk, az élesztőt belemorzsoljuk. A tej felét langyosra melegítjük, és 30 g cukorral a mélyedésbe öntjük. Egy kis liszttel elkavarjuk. Meleg helyen lefedve kb. 15 percig kelesztjük.
  2. 200 g vajat felolvasztunk, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a maradék hideg tejet, és hűlni hagyjuk.
  3. A tejes-vajat a darált mandulával, 45 g cukorral, sóval, vaníliás cukorral, mandulaaromával és a citromhéjjal együtt a kovászhoz adjuk. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen lefedve 1 órat kelesztjük.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon egy 30x34 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk az aprított mandulával. Hosszabik oldalátol feltekerjük.
  5. A tésztát két részre osztjuk, egyenként oválisra nyújtjuk, és hosszában először az egyik oldalt a tészta feléig ráhajtjuk, majd erre a másik felét. Ráhelyezzük a sütőpapírral ellátott tepsire, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  6. A stollenokat megkenjük a 4 ek tejjel, és megszórjuk a mandulapehellyel.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 175 fokra csökkentjük, és további 35-40 percig sütjük. Ha erősen barnulni kezd sütés közben, letakarjuk pergamen papírral.
  8. A maradék vajat felolvasztjuk. A még forró kalácsokat meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A stollenok jól becsomagolva, hűvös helyen kb. 2 hétig tárolhatóak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek