r
Nosalty Logó

Mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1248 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7481 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 361 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8306.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2118 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    3514 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 7481 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük krémesre a tojást a cukorral és a marcipánnal (kb. 5 perc), majd adjuk hozzá apránként az olívaolajat.
  2. Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a fahéjat és a sütőport, majd keverjük hozzá a durvára vágott pisztáciát és a darált mandulát.
  3. Keverjük hozzá óvatosan a tojásos mixhez, és öntsük bele a tejet is.
  4. Szórjunk zsemlemorzsát a sütőforma aljára.
  5. Öntsük a tésztát az edénybe.
  6. Tegyük be a sütőbe, a 3. polcra, és süssük 70 percig.

A mázhoz

  1. Miután a tészta megsült, kenjük rá a felmelegített sárgabarackdzsemet egy ecsettel, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük össze a porcukrot a fahéjjal és a forró vízzel, majd oszlassuk el a szirupot a tésztán.
  3. Végül szórjuk meg azonnal mandulapehellyel, hogy a vékony szeletek beleragadjanak a mázba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 609
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás pite az Electrolux konyhájából. Ez a gazdag, bolondos sütemény vaníliás fagylalttal az igazi, de egy délutáni teának is kiváló kísérője.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek