r
Nosalty Logó

Mandulás-cseresznyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Mandulás-cseresznyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 602 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 602 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
  2. A lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot egy tálba szitáljuk. Közepébe készítsünk mélyedést, ide üssük a tojást, öntsük a tejet és a megolvasztott vajat.
  3. Alaposan dolgozzuk össze, míg egy kifejezetten sűrű masszát nem kapunk. Kanalazzuk át egy tortaformába, egyengessük el a tetejét, és szórjuk rá a cseresznyét.
  4. A lisztet, a fahéjat és cukrot öntsük egy tálba. Morzsoljuk hozzá a vajat. Kézi habverővel addig keverjük, míg borsó szemű morzsává nem oszlik a tészta.
  5. Szórjuk a meggy tetejére, majd jöhet a mandulapehely.
  6. Süssük 30-35 percig, míg a tetején a mandula megpirul és a közepébe beleszúrt villára sem ragad semmi. A formában hagyjuk hűlni egészen addig, míg csupasz kézzel le tudjuk választani a formát, ekkor átcsúsztatjuk sütőrácsra, és itt hűtjük ki teljesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3025
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

A cseresznye adagját lehet csökkenteni, a tetejére kerülő morzsát pedig növelni, ki-ki ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a cseresznye szezon, tessék kihasználni! (GoodFood Magazine, 101 torta és sütemény)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek