r
Nosalty Logó

Málnaszörp

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Málnaszörp
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1009 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 12100 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 1009 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7104.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    3325 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1325 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3049.3 g
  • Cukor
    2647 mg
  • Élelmi rost
    325 mg

VÍZ

  • Összesen
    4321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1310 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    800 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6800 micro
Összesen 12100 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát átválogatjuk és megmossuk.
  2. Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük.
  3. Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
  4. Minden liter málnaléhez 1 kg cukrot és 1 tk borkősavat adunk és többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
  5. Ha frissen fogyasztjuk, akkor üvegekbe töltjük és a hűtőben tároljuk, de ha télire szeretnénk eltenni, akkor egy ép zománcú edényben felforraljuk és forrástól számítva 2-3 percig főzzük. Rögtön üvegekbe töltjük és jól lezárjuk. Még forrón száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 446
  • Össznézettség: 175185
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 05.

Ajánló

A száraz dunszt nem más, mint hogy a még meleg befőtteket párnák közé tesszük - természetesen érdemes egy nagy konyharuhával körül venni, hogy megvédjük a párnahuzatot - és egy paplannal jó szorosan betakargatjuk. Ezártal fokozatosan, nagyon lassan hűlik ki a befőtt a takaró alatt. Nyugodtan így hagyhatjuk akár pár napig is. Ezután már csak a polcra kell tenni a szépséges üvegeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Málnaszörp
ze(n)derta 188 recept

Ki ne emlékezne vissza szívesen a nagymama szörpjére, amit a nagy nyári melegben finom hűsítőként ittunk akkor még hatalmasnak tűnő pohárból?... és a végén ott maradt az igazi málna-bajusz ;-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Forralás nélkül készíthet?, akár több évig is elálló málnaszörpöt a következ? módom szoktam bef?zni: 1 kg málnához, amit kézzel összenyomkodtam, teszek 6 dl vizet, késhegynyi szalicilt és ugyanannyi bork?savat. Pár órai állás után rászedem egy szitára a pépet, amit ráhelyezek egy ugyanolyan nagyságú edényre. Kb. 24 órán át csepeg a lé az edénybe, nyomkodni nem szabad a málnát. A lecsepegett lé minden literéhez 1 kg cukrot teszek, jól elkeverem a lében oldódásig és üvegbe töltöm a szörpöt, (legalkalmasabb a a csavaros ásványvizes palack), lehet?leg "csurig" és lezárom.

ze(n)derta

kedves Banyka! mindenki nevében köszönöm a receptet. üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Zederta! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi málnához mennyi bork?sav kell. Én szeretnék bel?le télire is eltenni, úgyhogy tartósítani kéne. üdv, Judit

ze(n)derta

kedves Judit! literenként számolva 1 kb cukrot és 1 tk bork?savat kell hozzáadni. üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Zederta! Elkészítettem életem els? málnaszörpjét a recepted alapján! Nem bírtam tovább és megkóstoltam, egyszer?en imádjuk! Mindenki dícséri! Hálás köszönet érte!

cumpus

Ennyi cukor? Halál. A NoSalty kicsit odafigyelhetne az egészségre is. Egy csomó nagyon egészségtelen vacakot közzétesznek.

Törölt felhasználó

Kedves Cumpus! Rengeteg egészséges receptet is találsz az oldalon, azt meg hogy ki mennyi cukrot rak bele mindenki maga dönti el! Úgyis lehet dönteni hogy pl nem cukrot hanem más természetes édesít?szert tesz a szörpbe. Ez a recept is iránymutatás csupán nem szentírás, és nagyon sokan vannak akik cukorral szeretnék elkészíteni! Remélem a recept beküld?je nem haragszik hogy beleszóltam!!! További szép napot kívánok! Orsi

Timi nagyi

Bork?savat nem helyettesíti a citromsav? (Utóbbi van itthon.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.