r
Nosalty Logó

Málnás-citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Málnás-citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 1749 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.8 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 1749 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük kemény habbá, majd géppel hozzákeverjük a többi alapanyagot.
  2. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire nyitva hagyjuk kihűlni.
  3. Fél dl vizet felforrósítunk, elkeverjük benne a 2 kanál zselatint és a citromlé és héj társaságában a túróhoz keverjük, majd beleforgatjuk a 1/4 kg málnát és a kihűlt tésztára terítjük egyenletes rétegben.
  4. A joghurtot és a tortakrémet keverőgéppel 1 perc alatt összekeverjük, ehhez is hozzáadunk 1/4 kg málnát és a túrós rétegre simítjuk.
  5. 2 dl vizet megforrósítunk, belekeverjük az expressz tortazselét, majd amikor sűrűsödni kezd, a borzselét is.
  6. A joghurtos réteg tetejét beborítjuk 1/2 kg málnával, erre öntjük a zselét.
  7. Hűtőben egy éjszakát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13379
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-citromos joghurttorta
Évi néni 1830 recept

Férjemnek születésnapja volt ma. Tegnap este egy jó kis parkettalakkozás után nem volt energiám nagy sütögetésre. Ezt a tortát viszont olyan gyorsan össze tudtam állítani, hogy magam sem hittem. Nagy sikere volt a családi körben. Ahhoz képest, hogy mikor nekikezdtem, még nem tudtam milyen lesz, nem is rossz.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós réteghez

A joghurtos réteghez

A zselés réteghez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek