r
Nosalty Logó

Mákosguba rakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Mákosguba rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 815 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12592.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    4978 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    3519 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 6523 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivajazunk egy nagyobb jénai tálat.
  2. Összekeverjük a mákot, a 15 dkg cukrot és a fahéjat
  3. Kirakunk egy sor 1 cm-es karikára vágott kiflit, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  4. Beborítjuk egy jó adag mákos cukorral.
  5. Rápötyögtetünk egy pár kanál lekvárt.
  6. Erre pakolunk egy sor kiflit, meglocsoljuk a vajjal, mákkal borítjuk be, és megint jön a lekvár. Így folytatjuk, amíg a jénai tele nem lesz, kiflinek kell a tetején lenni.
  7. Most egy tálban elkeverjük a tojást, az 1 bögre cukrot, tejet, és a vaníliát. Ezt lassan a kiflik tetejére öntjük, várunk 10 percet, amíg megszívja magát.
  8. Jó alaposan meglocsoljuk a vajjal és betoljuk az előmelegített sütőbe 200 C fokra.
  9. Kb. félidőben 220-ra emeljük a hőmérsékletet, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12047
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Ajánlatos másnapos kiflit használni, mivel az jobban beszívja a folyadékot, mint a friss. Belül puha, kívül ropogós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ennek az alapreceptje a Bread and butter pudding dióval, amit nagyon jól lehet variálni bármivel. Én, mivel mákimádó vagyok, erre volt gusztusom. Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek