r
Nosalty Logó

Mákos süti citromkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos süti citromkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 6053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 298 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 505 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    363.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11091 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    4725 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    815 mg
  • Foszfor
    3769 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 6053 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, joghurtot, reszelt citrom héjat és az olajat.
  2. A lisztet a sütőporral jól elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk az előzőekben kikevert masszához. A tésztát jól eldolgozzuk, hogy az alapanyagok jól elkeveredjenek, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. 3 dl tejből és a 2 ek lisztből krémet főzünk. Folyamatosan kevergessük, míg csomómentes nem lesz, majd amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  4. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a 2 citrom levével eldolgozzuk, majd hozzáadjuk az egyik citrom reszelt héját is.
  5. Ha kihűlt a tejes krém, hozzáadjuk a margarinos-porcukros masszához, majd robotgép segítségével könnyű, habos krémmé verjük.
  6. A kihűlt kész mákos tésztát középen kettévágjuk, a krém felével megtöltjük, majd a másik felét a süti tetejére halmozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 501
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 39492
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Mákimádóknak kifejezetten ajánlani tudom, valamint azoknak, akik egy friss, nem túl édes sütire vágynak!

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek