r
Nosalty Logó

Mákos somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Mákos somlói galuska
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 443 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 3534 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Összesen 215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 443 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10689.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2686 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3090 micro
Összesen 3534 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Elkészítés

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk.

Hozzávalók a kakaós piskótához

  1. A tejet a vanília kivonattal felforraljuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat a liszttel és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt tejet. Ezután visszatesszük a tűzre, és sűrűsödésig főzzük alacsony lángon. Majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a krém.

Hozzávalók a diós piskótához

  1. Az étcsokoládét, a vizet és az édesítőszert egy lábasban összeforraljuk, mikor teljesen felolvadt a csokoládé és az édesítő, hozzáadjuk a rumot. Félretesszük hűlni.

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

  1. Egy tepsire tesszük a diós piskótalapot, megkenjük meggylekvárral, megszórjuk a darált dióval, és rákenjük a krém felét. Rátesszük a mákos piskótát, ugyanígy járunk el, ahogy az előző lapnál, majd jön a kakaós piskóta.
  2. A tetejét megszórhatjuk darált dióval is. Tálalásnál kis tálkákba kanállal szedünk a tésztából, leöntjük némi csokiöntettel, és tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1663
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Az alapreceptre az interneten bukkantam. Mivel szeretjük a mákot és a meggyet, ezt a két hozzávalót is bele szerettem volna csempészni...így sikerült.

Hozzávalók

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a kakaós piskótához

Hozzávalók a diós piskótához

Hozzávalók a krémhez és a töltelékhez

Hozzávalók a csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek