r
Nosalty Logó

Májpástétom házilag borsikafűvel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ugyike
Májpástétom házilag borsikafűvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1468 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2934 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9061 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1488 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8993 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1468 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18122 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2976 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17986 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2934 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. A tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük, és leitatjuk róluk a tejet.
  2. 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 kanál olajban kisütjük, közepes lángon, kb. 10-15 perc.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 ek olajon kb. 5 percig dinszteljük a megsózott hagymákat.
  4. Fél kávéspohárnyi vízzel felöntjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a borsikafüvet, a majorannát végül a mustárt.
  5. A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni.
  6. A májat és a hagymás fűszereket összeöntjuk.
  7. Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük, majd az egészet összeturmixoljuk.
  8. Megkóstoljuk és ha szükseges, még ízesítjük.
  9. Kis edényekbe tesszük, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen. Lefedjük, és mehet a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9717
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Az adagnál 2 főt jelöltem, de ki tudja, attól is függ, ki hány májas kenyeret tud beburkolni, meg elfogy-e egyszerre... szóval inkább 2-4 főt írnék emiatt...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májpástétom házilag borsikafűvel
ugyike 5 recept

Ezt a receptet anyu találta már régen, a mindmegette.hu oldalon és már többször is elkészítette. Annyira ízlett, hogy gondoltam most én is kipróbalom és nekem is jól sikerült, nagyon finom! Bár én az eredeti receptet írtam le, de én a tejben áztatást kihagytam és simán borsot használtam borsikafű helyett, de így is fini:) ja, és nálam csirkemájból készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek