r
Nosalty Logó

Magyaros nokedli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Magyaros nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 643 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 2570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Összesen 214 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 643 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5913.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    4708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 2570 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A lisztet egy tojással, kicsi sóval és annyi vízzel, hogy még ruganyos maradjon (ne legyen folyós) gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  2. Forrásban lévő sós vízben legalább 2-3 adagban kifőzzük.
  3. Leszűrés után egy csepp napraforgóolajat tehetünk rá, hogy ne ragadjon össze, de rögtön a szószhoz is forgathatjuk.

A szószhoz és a tálaláshoz

  1. Egy nagyobb, mély serpenyőben lepirítjuk az aprított szalonnát, majd kivesszük a zsírból. A kolbászból vágjunk 12 vékonyabb szeletet, ezeket pirítsuk meg, majd szedjük papírtörlőre a bacon mellé.
  2. Mehetnek egymás után az edénybe a kockázott alapanyagok: vöröshagyma, kicsit később a paprika, a lebőrözött kolbász és végül a paradicsom.
  3. Fűszerezzük: pirospaprikával, köménnyel, sóval, borssal.
  4. Dobjuk vissza a ropogós bacont, adjuk hozzá a nokedlit, forgassuk át az egészet és azonnal tálaljunk is!
  5. A tányérokra tegyünk három-három sült kolbászkarikát, és frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 42058
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 28.

Ajánló

Kiadós ebédnek vagy vacsorának

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg minden tájegységünknek megvan a maga nokedli-ideálja, sajnos, nem ismerem mind. Egy olyan igazán magyarosat szertettem volna készíteni, ami minden húsimádó álma, amiben az összes legfinomabb ízünk benne van. Ugyanakkor mégsem akartam annyira zsírosat, nehezet enni, tehát például az alap zsírszalonna helyett bacont pirítottam le, az ebből kisült zsiradék nem olyan tetemes, és pont elég a pirításhoz. Sima lecsós változatban biztos sokan készítitek, gyakori választás nálunk is, ezért valami más paprikás irányt kerestem. Leginkább a somogyi csupaszalonnás, sokhagymás férkőzött a szívembe, de ebben „csak” fűszerpaprika van. Így én sima sárga paprikával és jó pirospaprikás kolbásszal turbóztam fel, ugye milyen szép lett a színe? Megérte.

Hozzávalók

A nokedlihez

A szószhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek