r
Nosalty Logó

Madártejes mákos guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarixa
Madártejes mákos guba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

Összesen 1144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

Összesen 6868 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

Összesen 220 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2112.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1144 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    353.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12673.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    4892 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    4074 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 6868 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A mákos gubához

  1. A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
  2. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.
  3. 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.
  5. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x37x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 52984
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Ajánló

Mindenkinek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártejes mákos guba
Klarixa 22 recept

Unalmas volt már a sima mákos guba, ezért akartam valami újat kipróbálni. 

Hozzávalók

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek