r
Nosalty Logó

Mabo dofu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Mabo dofu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mabo dofuhoz

A rayuhoz

Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mabo dofuhoz

A rayuhoz

Összesen 1785 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mabo dofuhoz

A rayuhoz

Összesen 147 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5255.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2210 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 1785 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A mabo dofuhoz

A rayuhoz

Elkészítés

A mabo dofuhoz

  1. A húst egy serpenyőben az olajon jól átsütjük.
  2. A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
  3. A húshoz hozzáadjuk a tobanjant, gyömbért és fokhagymát, kicsit megpirítjuk majd ezt követően a szójaszószt, szakét és a csirkehúslevest is hozzákeverjük.
  4. A tofut óvatosan óvatosan lecsepegtetjük és beleforgatjuk a szószba.
  5. A keményítőből készítünk egy 1:1 arányú elegyet és besűrítjük vele a szószt.
  6. A legvégén a rayu és a zöldhagyma kerül bele.
  7. Párolt rizs illik hozzá köretként.
  8. Rayu:
  9. A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk (legyünk óvatosak a forró olajjal!) s alacsony lángon tartjuk néhány percig.
  10. Egy éjszakán keresztül áztatjuk és hagyjuk kihűlni, reggel leszűrjük.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13378
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptben előforduló momen tofu (magyarul szilárd, tömör tofu) finom, s egyben nagyon fontos, értékes tápláléka a japánok mindennapjainak. Több fehérjét és kalciumot tartalmaz, mint testvére, a kinu-tofu (selyem tofu). A tofu számos kedvező élettani hatással rendelkezik, többek között fontos a fehérje, kalcium, telítetlen zsírsav, izoflavonoid tartalma miatt.  A koleszterinszintet csökkenti, ezért a vérnyomásra is kedvezően hat. A keleti konyha különös figyelmet fordít nemcsak az ízre, látványra, de az ételek állagának sokszínűségére is. Ily módon a hús „darabossága” nagyon jó párost alkot a tofu „simaságával”. A receptet egy kedves barátomtól kértem és kaptam, miután megvendégelt ezzel a finom, enyén csípős kínai eredetű étellel. 

Hozzávalók

A mabo dofuhoz

A rayuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek