r
Nosalty Logó

Louvana

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Louvana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3235 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 538 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9460 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    6655 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 3235 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst.
  2. Puhára főzzük, sűríteni nem kell semmivel, a sárgaborsó és a rizs ahogy fő, a keményítő tartalmuk miatt a leves magától sűrősödik be.
  3. Egy kisebb serpenyőben az olívaolajon csipet sóval megkaramellizáljuk a hagymát, és a kész levesbe öntjük, összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
  4. Pirított kenyérre locsolunk pár csepp olívaolajat, erre oregánót szórunk, ezzel és olajbogyóval, citrommal (aki akar facsarni a levesbe) kínáljuk.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17559
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Zivataros, hideg napokon nagyon jól esik egy tál forró louvana leves az összes "kiegészítőjével... Néha az olajbogyót a serpenyőben csak úgy magában felmelegítem, grillezem, úgy még finomabb hozzá...

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ez egy mindennapi, egyszerű téli ciprusi leves. Nagyon sokszor megfőztem már, általában hétfőn vagy pénteken, mikor a család "átmegy" vegába. Mivel jó sűrű, olívaolajos-oregánós pirított kenyérrel és olívabogyóval szoktuk enni, jó laktató, nem kíván második fogást... Nagyon finom íze van a karamellizálódott hagymától, a család háromnegyed része még egy fél citromot is belenyom a levesbe..:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek