r
Nosalty Logó

Linguine füstölt sonkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Linguine füstölt sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 784 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 3134 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 186 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 784 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8272.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3516 micro
Összesen 3134 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagy fazékban forraljunk sós vizet. Tegyük bele a lignuinét és a brokkolirózsákat, s főzzük 10 percig.
  2. A lignuinét és a brokkolit szűrjük le, és tartsuk melegen.
  3. Eközben készítsük el az olasz sajtszószt. Olvasszunk meg 2 ek vajat, majd tegyünk rá 25 g lisztet, s pirítsuk vilásossárgára.
  4. Öntsünk hozzá 300 ml forró tejet, és keverjük addig, amíg sűrű szószt nem kapunk. Adjunk hozzá szerecsendiót, kakukkfüvet és 2 ek fehérborecetet.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Keverjünk hozzá 3 ek zsíros tejszínt, 60 g kis darabokra vágott mozzarellát, 60 g frissen reszelt parmezánt, egy teáskanálnyi mustárt és 2 evőkanálnyi tejfölt.
  7. A sonkát éles késsel vágjuk vékony csíkokra. A lignuinét, a brokkolit és a sonkát keverjük össze a sajtszósszal, s alacsony lángon melegítsük össze.
  8. A tésztát szedjük előmelegített tányérokra. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, s tálaljuk azonnal.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1990
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, pillanatok alatt megvan, és tuti a család kedvence lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek