r
Nosalty Logó

Libasült zellerpürével és almakompóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Libasült zellerpürével és almakompóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 1271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 5081 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Összesen 128 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    3798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20263.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    3631 mg
  • Nátrium
    15191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2728.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 5081 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. A libamell bőrét vagdossuk be haránt két irányból úgy, hogy rombuszmintás legyen. (Kockamintát is lehet bele vagdosni: a lényeg, hogy jól kisüljön belőle a zsír.)
  3. A sót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a libamellet alul-felül.
  4. A hagymákat vágjuk 4-6 részbe, a fokhagyma gerezdekre csapjunk rá a kés lapjával, hogy jobban kiereszthessék az illatukat. A hagymaféléket tegyük a tepsi aljába, helyezzük rá a bepácolt libamellet, és fedjük le az edényt. Lefedve süssük a libát 2,5 óráig, majd további fél órát úgy, hogy ne legyen letakarva.
  5. A zellergumót hámozzuk meg, és kockázzuk fel, majd sós vízben tegyük fel főni. Ha megpuhult, öntsük le róla a vizet, kanalazzuk rá a vajat (gheet) és a kókusztejet, majd egy merülőturmix segítségével keverjük krémesre.
  6. A kompóthoz hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, öntsük fel 1 dl fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal és xilittel ízesített vízzel, forraljuk 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Ha megsült a libamell, akkor öntsük le alóla a zsírt, vágjuk 4-6 részre, majd a zellerpürével és a kompóttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10956
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettünk néhány libát, persze a mája és combja fogyott el először. A mell szárazságától mindig viszolygok egy kicsit. Aztán eszembe jutott, hogy van az a bizonyos lassú hőfokon való sütés, ami álllítólag finom szaftosan tartja a húsokat, és tényleg...

Hozzávalók

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek