r
Nosalty Logó

Libanoni húsgombócok joghurtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gubigabi
Libanoni húsgombócok joghurtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombócokhoz

A joghurtszószhoz

Összesen 552 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombócokhoz

A joghurtszószhoz

Összesen 2213 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsgombócokhoz

A joghurtszószhoz

Összesen 151 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 552 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6742.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    3419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 2213 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A húsgombócokhoz

A joghurtszószhoz

Elkészítés

A húsgombócokhoz

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
  2. Összedolgozzuk a húst a hagymával és a fűszerekkel.
  3. Kis diónyi gombócokat formázunk a masszából és olívaolajon körös-körül szép pirosra sütjük 5-10 perc alatt.
  4. A gombócokat kiszedjük az olajból és melegen tartjuk.
  5. Közben a vízben csomómentesen elkeverjük a keményítőt.
  6. Egy lábasba feltesszük a joghurtot a tűzhelyre és belekeverjük a keményítőt.
  7. Hozzáadjuk a köményt és ízlés szerint sózzuk, majd kevergetve felmelegítjük.
  8. A meleg joghurtszószba belerakjuk a gombócokat és 5 percig együtt melegítjük.
  9. A tűzről levéve rászórjuk az összevágott friss korianderleveleket és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 50480
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Könnyű, különleges, friss ízvilágával már a tavaszt idézi. Nyáron könnyű ebédnek, vacsorának ajánlom az arab konyha világában kalandozást.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Libanoni húsgombócok joghurtszószban
Gubigabi 20 recept

Libanoni szakácskönyvemben találtam ezt a receptet. Különleges ízvilága magával ragadott. Elkészítettem és nagy sikert aratott. Körete friss pita kenyér, de természetesen más köret is kiváló hozzá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nyami! Pont az én ízlésemnek való! Köszi :)

Gubigabi

Kedves Kitike! Örülök, hogy tetszik. Üdv. Gubigabi

Gubigabi

Köszönöm a kiemelést!

anyamaci 22

Na erre a receptre vártam már, köszönöm,hogy feltetted,kedves Gabi!

P.

Gyönyör? recept és izgalmas. Ki fogom próbálni én is! Eszter

Gubigabi

Kedves Anyamaci és Eszter! Édesek vagytok és nagyon lelkesek, már ezért megérte. Ígérem nem fogtok csalódni. Üdv. Gubigabi

agyi63

Kedves Gubigabi! Libanonban eltem, majdnem 10 evig.Ott komenyt /kumin/ romai komenykent ismerik, nem lehet kapni az altalunk hasznalt komenyt.Szeretsz probalkozni az izekkel, csak ajanlani tudom, hogy probald ki azzal.Teljesen mas az izvilaga, nekem nagyon bejott.Kaprot nem nagyon lehet kapni, neha ki lehet fogni nagyobb bevasarlo kozpontokban, kulfoldrol hozatjak. Az ottani talajban nem kel ki se a kapor, se a komenymag.Viragfoldbe vetettem, ott kelt ki, igy volt allandoan nalunk, mert mindkettot nagyon szeretjuk. sokat tudnek meg a joghurtjukrol meselni, de nem untatlak, igy is eleg hosszura sikerult.Csak annyit, hogy minden nap hasznaljak, millio formaban. Szeretette, emi

Törölt felhasználó

Szia Gubigabi! Hmmm, ez nagyon finom lehet! Szívesen megkóstolnám, mert még sohasem használtam koriandert. A szaft pedig lágy és krémes. Egyedül a kaprot spórolom majd ki bel?le, ha egyszer elkészítem. :-) Üdv: Gabi

Boribon

Ezt en is kiprobalom, mert nagyon jol nez ki. Bar a hust nem szeretem, az egyetlen, amit hajlando vagyok megenni a sovany daralt marhahus (musszakan elelnek minden nap..) En is szoktam husgombocokat kesziteni, egyik nagy kedvencem az itteni kottbullar, de most ezt is beteszem a repertoaromba. Koszi!

Gubigabi

Kedves Emi! Nagyon örülök, hogy írtál. Végre sikerült meggy?z?dnöm, hogy a libanoni receptekben használt kömény, az csak római lehet. Az eredeti receptben is az van ezek szerint. Ugyanis a libanoni (német nyelv?) szakácskönyvemben egy libanoni barátunk bejelölte, melyek az igazán autentikus libanoni receptek. Ez a bizonyos húsgombóc is köztük van. Tehát most újra elkészítem, immár római köménnyel, de így is nagyon finom volt tanúsíthatom. Ismerem a római köményt, most éppen van itthon, de nehéz beszerezni nálunk. A mi joghurtjaink valószín?leg az ottaniakkal még köszön? viszonyban sincsenek. Én örökké mérgel?döm, hogy nem tudok "igazi" joghurtot venni. Köszönöm a jó tanácsokat és várom a többit, és nagyon szívesen venném Libanoni receptjeidet, tapasztalataidat. Szeretettel üdvözöl: Gubigabi

agyi63

Kedves Gubigabi! elnezesedet kerem, hogy csak most irok Neked, de nem voltam gepkozelben.biztos vagyok benne, hogy a mi komenyunkkel is finom lett a gomboc.miota megismertem a libanoni joghurtot, azota en is mergelodok, hidd el,nekem ott az volt oriasi elmeny, mikor az uzletben kerestem a joghurtot /laban/ kis poharakat kepzeltem magam ele, de semmi ilyet nem talaltam, csak gyumolcsos joghurtban.ott, kilora merik, en a legkisebb kiszerelest 1 kg-ost talaltam, de 2-4-5 kg-os is van, tehat oriasi mennyisegben fogyasztjak.ebbol a joghurtbol isteni finom turot lehet csinalni.jo par ev telt el, mire rajottem.ugyanis, ok nem ismerik a mi turonkat.lehet kapni, de semmi ize nincs, nem savanyu, izetlen.4 kg joghurtbol 70-80 dk turot lehetett kesziteni, ami epp egy turotortahoz volt eleg. a joghurtbol keszitenek labneh-t.ezegy suru massza, amit ugy keszitenek, hogy a joghurtot egy pici soval elkeverik es tullruhan lecsepegtetik belole a savot.ezt talaljak tanyeron, meglocsoljak olivaolajjal es mindenfelevel martogatjak, az o lepenykenyerukkel, repaval, kaposztaval, uborkaval stb.mivel tejfolt sem lehet kapni, az igy elkeszitett masszat/labneht/ osszekevertem tejszinnel, es olyasmit kaptam belole, mintha tejfol lenne.ezt hasznaltam fozeshez. egy receptet leirok, ami a libanoni nagy vasarnapi ebedbol soha nem maradhat el.biztos hallottal mar rola, esetleg lattal is a neten, de amiket en lattam a neten, az nem olyan volt, mint amit nagyon sok csaladnal ettem.ez a tabuli/igy fonetikusan a kiejtes szerint/irom. ehhez rengeteg petrezselyemzoldet hasznalnak.amit a ket kezeddel ossze tudsz fogni levelszarat, akkora csomoban aruljak.ez kb. 4 embernek elegendo.a leveleket nagyon aprora osszevagjak kessel.tapasztalatom szerint, ha robotgepbe tesszuk, nem lesz olyan jo, mintha kessel vagjak, de ezt mondtak is nekem.adnak hozza 1 fej aprora vagott hagymat, 2 db oklomnyi paradicsomot/az o paradicsomuk hatalmasra no es hajszalvekony a heja/ ezt is aprora vagjak, sozzak, es burghult beaztatva, lecsepegtetve, de csak mutatoban/nem annyit, mint a neten lattam, hogy ez dominal a salataban.vegul citromlevet locsolnak ra es boven olivaolajat. jol osszekeverik.ugy fogyasztjak, mint mi a levest, ez az elso fogas.nagyon finom, foleg nyaron a nagy melegben, udito hatasa van.

tenger

Gyönyör?! És persze, hogy római kömény. Nyami!!:-) Köszi a receptet!!

agyi63

egy aranyos tortenetem van a burghullal kapcsolatban.egy libanoni baratunk itt tanult egyetemen, o meselte.nagyon hianyzott mar neki ez az etel, elment a piacra, hogy vegyegyen petrezselyemzoldet.nagyon elcsodalkozott, hogy milyen kis csomokban aruljak, igy az egesz tallal megvette a nenitol.akkor meg a neni csodalkozott azon, hogy mit kezd ekkora mennyisegu petrezselyemzolddel.a legkedvesebb emlekei koze tartozik, mosolyogva, de konnyses szemmel meselte nekunk. szeretettel; emi ja, es elfelejtetettem leirni, hogy kaposzta levellel szoktak fogyasztani.

agyi63

jav.nem burghullal, tabulival kapcsolatban. a kaposztajuk laza, igy konnyen lehet leveleire szedni.darabokat tornek le, es kanalkent hasznaljak, amit jo izuen el is fogyasztjak. mindig eszembe jutott "eb, aki a kanalat meg nem eszi".

Olaszné Anci

Kedves Gubigabi ! Próbáltalak megkeresni, hátha látlak, de nem sikerült ! Ezt a finom receptet pedig elmentettem, még nem tudom pontosan mikor, de kipróbálom az biztos ! Nagyon tetszik az ízvilága. Üdv: Anci

Hajni67

Valami könny? de mégis finomra vágytunk. Nagyon szeretjük mind az arab, mind pedig az indiai konyhát. Marhahúst nem eszünk, én pulykahússal készítettem el és isteni finom lett. Szeretjük ezeket a nem mindennapi ízeket, a recept igazi csemege volt nekünk. Köszönöm!!!

Éva-Anyóca

Kedves gubigabi! Most barangolok a recik között, de örülök, hogy megtaláltam!!, köszönöm szépen.:-o Esetleg sertésb?l nem lehet elkészíteni? Ha megoldható, persze. A választ várva szép hétvégét kívánok, és jó recepteket.:-o Éva-Anyóca

Hozzávalók

A húsgombócokhoz

A joghurtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek