r
Nosalty Logó

Libamájtorony karamellizált gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Libamájtorony karamellizált gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 431 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 1721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    308 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11660 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 431 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    155 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46655 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3730 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46639 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A májhoz

  1. Ha hájas májunk van, akkor a hájat lefejtjük, megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy magasabb falú lábasban kb 1 dl vízzel feltesszük főni, letakarjuk, kb 20 percig sütjük közepes lángon. Ezután levesszük a fedőt, és tovább sütjük 25-30 percig, egészen addig, amíg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
  3. Ezután fémszűrővel leszűrjük, a zsírt érdemes itt már abba az edénybe tenni, amiben tárolni fogjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hűtőben megdermesztjük.
  4. A májat egy üvegtálba tesszük, felöntjük a tejjel, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk érlelődni. Felhasználás előtt leöntjük a tejet róla, leszárítjuk, majd szobahőn hagyjuk egy kicsit felmelegedni, mielőtt megsütnénk.
  5. Az almát és a körtét magházától eltávolítjuk, majd egy kicsit vastagabbra szeleteljük, vágjuk, lábasba téve felöntjük a borral, tetszés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, illetve szegfűszeggel. Kb 4 percig pároljuk, leszűrjük, félretesszük.
  6. A májat ujjnyi szeletekre vágjuk, fehérborssal fűszerezzük, majd mindkét oldalát közepes lángon kb 3-3 percig sütjük, finoman sózzuk.
  7. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetés nélkül karamellt készítünk, amiben a gyümölcsöket megforgatjuk.
  8. A májjal felváltva tornyot készítünk belőle.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12001
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Libamájtorony karamellizált gyümölccsel
Mercedes 302 recept

Nagyon szeretjük a libamájat, de az igazságot megvallva, csak étteremben szoktunk enni. Most azonban elhatároztam, hogy elkészítem én magam. Már a beszerzése sem volt annyira egyszerű, mint ahogy azt gondoltam, de megérte az utánajárás, mert annyira gyönyörűségeset sikerült szereznem, hogy még nagyobb kedvet kaptam az elkészítéséhez, a mosáson kívül nem is kellett vele semmit csinálnom. Mennyei finom volt...

Hozzászólások

Évi néni

Szia Mercedes! Napok óta két ételen jár az eszem, az egyik sült libamáj körtével , ezt most elkészítetted, a másik egy boros-vargányás étel (ezt most tette fel Torma). Van, hogy néhány embernek nagyon egyre jár az agya. Nagyon gusztusos finom fogást készítettél. Gratulálok! Sok szeretettel: Évi néni

Mercedes

Szia Évi Néni!Érdekes amit írsz,mert már mástól is kaptam ilyen visszajelzést,miszerint "gondolat olvasó" vagyok:)Mennyei finom volt,pedig abszolút nem vagyok híve a gyümölcs-hús kombónak:)Na,meg is lesem Tormánk vargányás receptjét,ugyanis imádom ezt a zamatos gombát;) Üdvözöllek:Merci:)

Törölt felhasználó

Szia! Hát tényleg van olyan,hogy embereknek egy rugóra jár az agya de nem ismétlem Évi néni szavait/néni a fenét amúgy!/A gyengém a libamáj.Jajjjjjjjjjjjjjjjjjj!És igen gyönyör?/ csak ismétlem!:)/Üdv Csató

Mercedes

Kedves Csató!Köszönöm szépen.Szerintem sokunk gyengéje ez a csemege,még ha évente egyszer-kétszer is esszük(legalább is mi)...Szép estét kívánok:Merci

Hozzávalók

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?