r
Nosalty Logó

Libamáj-falatok

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Libamáj-falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2231 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 17847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1048 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11636 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 2231 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.2 g

Zsír

  • Összesen
    1586.9 g
  • Telített zsírsav
    439 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    865 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    6650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14499.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    976 mg
  • Kálcium
    1875 mg
  • Vas
    345 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    4210 mg
  • Nátrium
    6174 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93307 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8381 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 17847 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1951 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1947 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamájat egy napra hideg vízbe téve áztassuk ki.
  2. A legjobb libazsírban és egészben lesütni.
  3. Ehhez a libahájat 2x2 centiméteres kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A tűzről levéve a töpörtyűt szűrőkanállal kiszedjük, a zsírt megsózzuk, beletesszük a libamájat, és a megtisztított fokhagymagerezdeket. A libazsír fedje el a májat teljesen! Lassú tűzön, lefedve kb. 20 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk.
  4. A májat lassan sütjük, másfél-két óra hosszat. Egy hústűt szúrunk a májba, és ha a kifolyó zsíros lé nem véres, akkor már kész.
  5. A megsült libamájat a zsírból kiemelve egy megfelelő nagyságú üvegtálba tesszük és nehezékkel lenyomva legalább egy napra behűtjük.
  6. A zsírt hagyjuk kihűlni.
  7. Hűtőben a zsír teljesen megszilárdul – így tálaláskor kis gömböket formálhatunk a vékonyan fölszeletelt máj mellé.
  8. Tálaláskor vékonyra szeleteljük a libamájat.
  9. Egy-két karika lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, pirítós kenyér és kész a finom tradicionális magyar hideg előétel.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30259
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Ajánló

"Libamáj, kacsamáj, libamáj, kacsamáj, De jó volna belőle egy darab már,"- szól a nóta. Egy szép libamáj az alapja – friss legyen, foltmentes és lehetőleg ne fagyasztott. (Liba máj, extra. Ára: 5999 Ft / kg), (hízott libaháj 588 Ft -1kg/csomag) Libamáj:1891Kj 203Kcal Fehérje 22.1 Zsír 40.2 Szénhidrát 0.5 rost0

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamáj-falatok
Mártika és Feri 107 recept

Franciaország dél-nyugati területén libazsírt és kacsazsírt kennek a kenyérre vaj helyett. Az emberek előszeretettel, mintegy előételként fogyasztják a ropogós, zsíros liba, kacsa bőrkét, valamint kétszer annyi libamájat esznek, mint egy átlagos francia és ötvenszer annyit, mint egy amerikai. A francia parlament 2005. október 17-én vitatta meg a libamájról szóló törvényjavaslatot. Az eredeti törvénytervezeten három módosítást eszközöltek, többek között fontosnak találták, hogy a törvényben szerepeljen egy pontos definíció arról, hogy mit is értenek libamáj alatt. A módosítások elfogadása után a mezőgazdasági miniszter, Dominique Bussereau, a parlament bölcsességére bízta a kérdés eldöntését, és szavazásra bocsátották a törvényjavaslatot. A képviselők ellenszavazat nélkül, egyhangúlag döntöttek a libamáj francia nemzeti és gasztronómiai örökséggé nyilvánítása mellett. Arra nemigen voltak kíváncsiak, hogy más, libamájfogyasztó országoknak mi a véleménye erről, mint pl. Magyarországé.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek