r
Nosalty Logó

Lekváros mézes puszedli csokoládéba mártva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros mézes puszedli csokoládéba mártva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

Összesen 287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

Összesen 3435 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

Összesen 367 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 3435 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, barna cukorral, vízzel és az olajjal, jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel összekevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (egy lágyabb masszát kapunk, ha túl ragacsos, utána lisztezünk), majd letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A hűtőből kivéve diónyi golyókat formálunk a masszából, a golyókat kilapítjuk, és közepükbe tesszük a tölteléket, majd „becsomagoljuk”.
  3. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a puszedliket, legalább egy ujjnyi távolságra egymástól. Ezután minden golyót kicsit ellapítunk.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd kihűtjük.
  5. Ha kihűltek a puszedlik, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Egy villa és egy fogpiszkáló segítségével belemártunk minden darabot. A felesleget lecsorgatjuk, és minden darabot sütőpapírra teszünk.
  6. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 563
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 56204
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptkategóriák

Erről a puszedliről csak ennyit: tegnap sütöttem egy adagot, ma duplával folytattam...:) 20-25 db lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonathoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek