r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb zöldborsó-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
A legegyszerűbb zöldborsó-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1043 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13535 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8611.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2049.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    5729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27070 micro
Összesen 2087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy fél lábas vizet a hagymával, és a leveskockákkal forrni (ha csirke- vagy zöldségalaplénk van, akkor még jobb).
  2. Közben egy serpenyőben, csak és kizárólag a saját zsírjában ropogósra pirítjuk a baconkockákat és a pórékarikákat.
  3. Amikor forr a levünk belerakjuk a borsót, és puhára főzzük (néhány perc).
  4. Amint megpuhult leszűrjük, a levét félretesszük.
  5. A borsót pürésítjük, a levével a kívánt állagúra higítjuk (lehet a lábasban leszűrés nélkül is pürésíteni, de nekem úgy túl híg volt egyszer, így inkább "veszem a fáradtságot").
  6. Forrón rámerjük a tányérban felhalmozott sajtra, hogy az jól elolvadjon, adunk mellé a baconből és a póréból.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 83945
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Nőneműként nekem ez egy komplett fogás. A higításon variálva lehet leves vagy egytálétel (főzelék). Nagyon magos, nagyon barna bucit ajánlok hozzá. Egészséges táplálék, ha a bacont kihagyjuk, és a sajtunk sem zsírdús, akkor még alakbarát is :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Nigella Lawson trutyi levese. Már többször megcsináltam "csak" így, mert olyan csodálatosan borsós, színre és ízre is. Maga a zöld csoda. De most, hogy eljött a hideg idő fel kellett turbóznom valamivel, hogy megmelengesse a lelkemet, na meg persze a gyomromat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek