r
Nosalty Logó

Lecsóval rakott krumplis palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Lecsóval rakott krumplis palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A palacsintához

A rétegezéshez

Összesen 523 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A palacsintához

A rétegezéshez

Összesen 1566 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A palacsintához

A rétegezéshez

Összesen 70 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 523 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1709.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3148 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 1566 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    574 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A palacsintához

A rétegezéshez

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon pirítjuk, amikor elkezd színt kapni, rádobjuk a kockára vágott paprikát, sózzuk, dinszteljük, majd rádobjuk a darabolt paradicsomot, kb. 30 percet főzzük.
  2. A tojásokat kikeverjük a liszttel és az ásványvízzel, az olajjal, sózzuk, és belekeverjük a jól kinyomkodott krumplit.
  3. 4 db palacsintát süsünk.
  4. Egy kerek edényt vagy akár tortaformát olajozzunk ki, tegyünk rá egy palacsintát, kenjük meg tejföllel, majd tegyünk rá a lecsóból, újra palacsinta, tejföl, lecsó, végén palacsinta és tejföl.
  5. Kb. 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2069
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy régi újságból van a recept, minden évben elkészítjük, nagyon finom.

Hozzávalók

A lecsóhoz

A palacsintához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek