r
Nosalty Logó

Lecsós máj babbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ceglédi Manka
Lecsós máj babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1880 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1040 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3910 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 469 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16780 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4159 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    721 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    15638 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 1880 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a zöldségeket és a megtisztított májat. A babot átöblítjük, leszűrjük.
  2. A kacsazsíron először a paprikát kezdjük pirítani, majd pár perc után hozzáadjuk a karikára vágott hagymát. (Már ekkor meghintjük egy pici sóval.)
  3. Amikor a paprika félig roppanós lett, mehet rá a paradicsom. Egyet rottyan, és a felkockázott májat is hozzáadjuk. Újra sózzuk. Nagyjából 20 perc alatt omlósra pirul.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a kétféle babbal, megvárjuk, amíg összemelegszik, de már nem főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3176
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ceglédi Manka 31 recept

Volt itthon 2 doboz sós vízben eltett bab. Ez született belőle. Friss, foszlós, fehér kenyérrel pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek