Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó télire Esztertől

Lecsó télire Esztertől
Lecsó télire Esztertől
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén nagymama recept. Mivel én a kecskék osztályába tartozom (azaz rengeteg zöldséget eszem télen is), így ez a legjobb, legegyszerűbb étel télre is.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon elkezdjük főzni a nagyobb szeletekre vágott paradicsomot, majd amikor elég levet eresztett, hozzáadjuk a szintén nagyobb szeletekre vágott paprikát.
  2. 1-1 ek sót, cukrot és 1 mokkáskanál Na-benzonátot teszünk bele. Háromnegyed készre főzzük. Ügyeljünk rá, hogy inkább édes legyen a lecsó.
  3. Tető nélkül főzzük, azért fontos, mert kiforr belőle a víz, amitől megromolhat. (Nagymama tapasztalat!)
  4. Kisebb üvegekbe tesszük, tetejét is megszórjuk Na-benzonáttal, lefedjük, és nagyon meleg dunsztba tesszük. Minél később hűl ki, annál tartósabb lesz.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Matkovics Eszter

Mióta szakács: 2012.07.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

télire eltett lecsó, lecsó tartósítva, tartós lecsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

69
tv paprika 2 kg
paradicsom 1 kg
1 ek
cukor 1 ek
nátrium-benzoát 3 kk
napraforgó olaj 2 ek