r
Nosalty Logó

Lecsó libamájjal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Lecsó libamájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 654 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 2614 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lecsóhoz

A májhoz

Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11640 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 654 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6483.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    158 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46917 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    271 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    773 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3907 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46559 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3424 micro
Összesen 2614 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1758 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    486 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A májhoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Előkészületek:
  2. A zöldségeket tisztítjuk, a paprikát magházától megfosztjuk, karikázzuk.
  3. A paradicsomot először pár percre forró vízbe, utána jeges vízbe dobjuk, hogy héjától könnyen megszabadíthassuk, majd szeleteljük.
  4. A hagymát, a szalonnát és a bacont apróra kockázzuk, a kolbászt szeleteljük.
  5. Főzés:
  6. A szalonnából jól kiolvasztjuk a zsírját, majd a bacont is mellétesszük, ennél több zsiradékra nem lesz szükségünk.
  7. Kezdődhet a hagymapirítás.
  8. A hagymaágyra először a kolbászkarikákat dobjuk, és ha gyönyörűen megszínezték az ételt, akkor félrehúzzuk az edényt, nehogy égjen és megkeseredjen, eldöntjük mennyi fűszerpaprikával szórjuk meg.
  9. Rádobjuk a paprikát, és jól összeforgatjuk vele, mehet vissza a tűzre. Ha ételünk így száraznak tűnne, akkor kis víz aláöntésével és egy fedővel segítsünk neki a párolódásban! Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint őrölt fűszerköményt tegyünk hozzá.
  10. Tíz perc elteltével jöhet a paradicsom. Aki szaftosabban szereti, ekkor megint tehet egy kis vizet alá, amivel pár perc alatt készre főzzük a lecsót.
  11. A fő, hogy ne essen minden szét benne, a zöldségek maradjanak ropogósak és egyenként élvezhető ízűek.
  12. Máj készítése:
  13. Miközben párolódik a paprika, a májat 4 szeletre vágjuk, és kicsi olívaolajon 2-2 percig külön serpenyőben megsütjük.
  14. Tálalás:
  15. A lecsót tányérokra halmozzuk, és a tetejükbe egy-egy szelet libamájat teszünk. Friss szeletelt kenyér legyen az asztalon, az isteni szaftot ne hagyjuk ebek harmincadjára a mosogató lefolyójában landolni! Jó étvágyat hozzá.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7746
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Friss kenyérrel, főtt rizzsel vagy csak magában, mindenféle feltét nélkül nagyszerű, könnyű étel ebédre, vacsorára.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kiskoromban nem kedveltem a lecsót, a puha, összetöppedt zöldségek látványa nem nyerte meg a tetszésemet. Egyszer azonban megkóstoltam nagymamám főztjét, és szerelem lett belőle. Ez egy jól bevált receptúra, amit szabadtűzön bográcsban és konyhai főzőrózsán egyaránt kipróbáltam már. Imádnivaló ennivaló!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A lecsóhoz

A májhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek