r
Nosalty Logó

Lazacos-mangós ceviche

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Lazacos-mangós ceviche
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3781.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    716 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    4354 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2582 micro
  • Lut-zea
    4374 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    144 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lime levét kicsavarjuk. Kicsit kevesebb, mint 2 dl-t egy üvegtálba öntünk (nem fém, az nem tesz jót a halnak, és a savak sem szeretik).
  2. A lazacot felkockázzuk kb. 1 centis darabokra, és a lime-ba tesszük. Hűtőbe tesszük 4-8 órára. A maradék lime levet félretesszük.
  3. Ha "kész", a mangót ugyanakkora kockákra vágjuk, a mexikói földicseresznyét (tomatillót) és a paradicsomot szintén. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk.
  4. Leöntjük a lime levet a halról, hozzáadjuk a mangót, tomatillót, paradicsomot, leöntjük a maradék kb. 7 cl lime lével, beletesszük az összes többi hozzávalót, és jól átforgatjuk.
  5. Újabb 4-8 órára hűtőbe tesszük, és jól behűtve, tortilla chipssel vagy tostadával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3982
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Ajánló

Azt mondják, a jó ceviche alig áll a páclében. Lehet, hogy így van, mindenesetre nekem sokkal jobban ízlett másnaposan, mikor már 1 napja állt a páclében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közép és Dél-Amerika népszerű nyers halétele, amelynek nincsenek szabályai. Ez csak egy példa, a lazac kiváltható bármilyen tengeri hallal vagy tenger gyümölcseivel, a mangó is helyettesíthető őszibarackkal, nektarinnal, papayával. Mivel a hal nyers benne, csak a citrom "főzi meg" legyünk körültekintőek a vásárláskor és a felhasználáskor! Recept az antojites című mexikói szakácskönyvből. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek