r
Nosalty Logó

Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 820 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 1639 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Ragu

Összesen 110 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 820 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9010.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    5831 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézi mixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben, előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.
  3. Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük.

Ragu

  1. Közben a kockára vágott hagymát és a hozzápréselt fokhagymát az olajon kevés sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt köményt, a cikkekre vágott paradicsomot, a paprikakrémet és a pirospaprikát, majd a kalapjaira szedett megtisztított laskagombát. Fedő alatt pár perc alatt puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a gombát, a kalapjai egyben maradjanak.
  2. Hozzákeverjük a görög joghurtot és ha szükséges, utána sózzuk.
  3. Tálaláskor a tésztát az enyhén sózott túróval megszórjuk, a gombaragut rákanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 90
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Laskagomba-paprikás túrós útifűmaghéj-tésztával
Baroness konyhája 37 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Ragu

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek