r
Nosalty Logó

Lasagne tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 2952 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Besamel

Tészta

Tetejére

Összesen 110 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    650 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1950 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 2952 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Hús

Besamel

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Hús

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét vagy a paradicsomkonzervet.
  3. Ízesítjük sóval, pici cukorral és a fűszerekkel, majd lassú tűzön készre főzzük.

Besamel

  1. Elkészítjük a besamelt. A vajat lassú tűzön folyósra olvasztjuk, belerakjuk a 2 kanál lisztet, 2 csipet sót, csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáöntjük a 2 dl tej 1/3-át, addig keverjük míg be nem sűrűsödik, el nem válik az edény falától.
  3. Majd hozzáöntünk még 1/3-ot, és megint sűrűsödésig keverjük, végül pedig a maradék 1/3-ot, szintén ugyanígy.

Tészta

  1. Vizet forralunk. Mikor már forr, beletesszük a lasagne lapokat, és addig főzzük míg puhák nem lesznek. Kb. 5-8 perc. Majd leszűrjük hideg vízzel.

Tetejére

  1. A tepsit kivajazzuk, majd belehelyezünk egy tésztalapot, megkenjük besamellel, majd a húsos réteggel és feltekerjük.
  2. Ugyanígy teszünk a maradék tésztával is. Szép tekercseket formáljunk egymás mellé. (Arra ügyeljünk, hogy a tetejére jusson besamelmártás.)
  3. A tekercs tetejére mártást kenünk és sajtot reszelünk rá. 180 fokos sütőben szépen megsütjük. (kb. 20-30 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1907
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre több helyen látni lasagne tekercs recepteket, gondoltam én is kipróbálom. Nagyon finom, picit extrább, nekem puhábbnak is tűnik, és szuperül lehet tálalni, mint a képen is látható.

Hozzávalók

Hús

Besamel

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek