r
Nosalty Logó

Lasagne darált húsos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lasagne darált húsos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 816 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 2449 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Összesen 158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4279 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 816 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5032.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    4054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12838 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 2449 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Elkészítés

A darált húsos mártáshoz:

  1. A darált húsos mártáshoz a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellerszárat apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a sonkát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert, és kb. 5 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst, és további 5 percig sütjük. Hozzákavarjuk a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a borral, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a darabos paradicsomkonzervet. Sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 2 órát főzzük.
  3. A besamelmártáshoz a vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, és állandó kavargatás mellett felfőzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, közben meg-megkavargatva 8-10 percig főzzük.
  4. Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés besamelmártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagnelapot, megkenjük a darált húsos mártás 1/3-ával, meglocsoljuk kevés besamelmártással, és megszórjuk a mozzarella 1/3-ával. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagnelapra a maradék besamelmártást simítjuk. Megszórjuk a frissen reszelt sajttal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 85309
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevásárláskor megláttam a hűtőpulton a friss lasagnelapokat, s mivel már időtlen idők óta nem készítettem lasagne-t, bekerült a bevásárlókosárba. A 250 g-os kiszerelésben 6 lasagnelap volt, amelyből én 4 lapot használtam fel ehhez a recepthez.

Hozzávalók

A darált húsos mártáshoz:

A besamelmártáshoz:

További hozzávalók:

Címlapról ajánljuk

További cikkek