r
Nosalty Logó

Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lambada szelet I.l.d.i.k.ó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 4395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Összesen 205 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.8 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    1504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2448 micro
Összesen 4395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótatészta: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük, végül óvatosan hozzáöntjük a fehérjét, és összedolgozzuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben készre sütjük.
  2. Puding: 2,5 dl narancslevet összekeverjük a kristálycukorral, feltesszük főni. Addig főzzük, míg a cukor elolvad és forrni kezd. A narancsléből kanalazunk a pohárba öntött pudingporra, és simára keverjük. Mikor a narancslé forrni kezd, beleöntjük az elkevert pudingport.
  3. Áztatás: a maradék gyümölcslevet összekeverjük a rumaromával, és megáztatjuk benne a babapiskótát.
  4. Összeállítás: a piskótatésztát egy tálcára borítjuk, és megkenjük a pudinggal. Ráültetjük a babapiskótát, a tetejét leöntjük csokibevonóval (egy púpozott evőkanál margarint megolvasztunk, és belekeverjük a felkockázott csokit).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14565
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy német oldalon találtam, és mivel az elkészítése könnyűnek tűnt, karácsony alkalmából kipróbáltam.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A pudinghoz

Az áztatáshoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek