r
Nosalty Logó

Különleges csokis-meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Különleges csokis-meggyes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 5323 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Összesen 302 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 5323 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Előző este a meggyet 3 darab szegfűszeggel és 100 g konyakkal beáztatjuk és a hűtőben hagyjuk. A torta készítésekor jól lecsepegtetjük, a lé minden cseppét felfogva.
  2. Az alaphoz vízfürdőn felolvasztjuk a csokit, kissé kihűtve hozzákeverjük az összes többi anyagot, és egy sütőpapírral kibélelt, levehető aljú tortaformában 170 fokon 15 percig sütjük.
  3. Ha kissé kihűlt az alap, a hűtőbe tesszük, elkészítjük a vaníliapudingot, kihűtve az alapra kenjük, vissza a hűtőbe.
  4. A jól lecsepegtetett meggyet szépen körbe-körbe rátesszük a vanílakrémünkre.
  5. Elkészítjük a zselét. Megmérjük, hogy hány dl konyakos meggylevünk van, ezt kell annyi vízzel kiegészíteni, hogy 5 dl-t kapjunk. A vizet felforrósítjuk, belekeverjük a zselatint, ha már egynemű, hozzáadjuk a meggylevet is, és a hűtőbe tesszük kocsonyásodni, de nem szabad teljesen megkötnie.
  6. Amíg kocsonyásodik a zselénk, elkészítjük a csokimousset; a tejszínt felforralva ráöntjük a darabos csokira, hűtjük, ha már 35-38 fokos (langyos-hideg), összekeverjük a felvert tejszínnel.
  7. Kivesszük a tortánkat a hűtőből, kanállal rámerjük a meggyekre szépen lassan a félig megkötött zselét, vissza a hűtőbe, ha teljesen megkocsonyásodott a zselé, szépen kanalanként rákenjük a csokimousset is.
  8. Vissza a hűtőbe, 4-5 óra elmúltával levesszük a tortakarikát, csokiforgáccsal, porcukorral, rászitált kakaóval, meggyszemekkel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15608
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Egy kis kupica meggylikőr és egy nagy pohár hideg víz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Különleges csokis-meggyes
Oli(E)va 85 recept

A különleges, kedvenc csoki mousse tortámat alakítottam át a Haas Natural versenyére, feketeerdő ízkombinációval. Liszt, vaj nélkül, nagyon kevés cukorral... A mandulás alapon vanília, konyakos meggy-keserű csoki... hatalmas ízharmónia.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez annyira jól nézett ki, hogy ki kellett próbálni :) Nagyon finom lett! Els?re elfogyott a torta fele :) Mondjuk nálam az alapja egy sima kakaós piskóta lett, a zselatinos réteggel jól megszenvedtem és nekem a teteje túl tömény volt (legközelebb több tejszínt verek fel), az összhatás tényleg ISTENI! :)

Oli(E)va

Szia Timi, legyszi, nezd meg a felso valaszt, veletlenul a hozzaszolast nyomtam meg a valasz helyett, bocs...:)

Oli(E)va

Szia, kedves SuTimi, orulok, hogy izlett, tenyleg, nagyon tomeny a torta, a ket reteget (a zseleset es a feheret) en talaltam ki hozza, az eredeti recept egy nagyon hires gorog cukrasze, Stelios Paliarose. Meggyes csoki mousse torta, az alapja es a csoki mousse eredeti, csak a csokis reteget osszekeveri kicsepegtetett meggyel,. Ez a kedvenc csoki tortam...a masik ket reteg nelkul...:) Koszi, hogy kiprobaltad, udv; Eva

Hozzávalók

Az alaphoz

A fehér krémhez

A meggyes zseléhez

A csoki mousse-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.