r
Nosalty Logó

Krumplis tészta spagettivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Válságkukta
Krumplis tészta spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2031 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3285.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 2031 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben nem túl puhára megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. A tésztát is közben megfőzzük: egy másik edényben a felforrt, sós vízbe beletördeljük (óvatosan, mert repül mindenfelé) a spagettit, majd a következő felforrástól számítva 5-8 percig főzzük, ha megpuhult, leszűrjük, félretesszük.
  3. A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben (hogy majd beleférjen minden) melegítve kiolvasztjuk a szalonna zsírját. Ezen megdinszteljük a hagymát, 3-5 perc múlva hozzákeverjük a paprikát, ízlés szerint még borsot és sót.
  4. Ha kezd megpirulni a hagyma, hozzáöntjük a felvágott burgonyát, összekeverjük. Ha száraz lenne, lehet hozzáönteni még kevés olajat. 5 perc múlva hozzáöntjük a tésztát is, jó alaposan összekeverjük, és hagyjuk lepirulni az alját (ízlés szerint). Ha kezd pirulni, készen vagyunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7417
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Ízlés szerint lehet még tálaláskor tejfölt hozzákeverni, de önmagában sem túl száraz. Savanyúságként csemege uborkát fogyaszthatunk.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis tészta spagettivel
Válságkukta 2 recept

A recept az itthon található anyagok felhasználásával született. Kicsit a hagyományos krumplistészta megszentségtelenítése, de ettől még ugyanolyan finom, sőt, érdekesebb a spagetti miatt. A fűszerezésen lehet még javítani, esetleg köménymag hozzáadásával, illetve a burgonya nem olyan puhára főzésével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek