r
Nosalty Logó

Krumplis pogácsa Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Krumplis pogácsa Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 247 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 364 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4365.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    2949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű kefírben elkeverjük az élesztőtés a cukrot.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a krumplit, sót, egy tojást, a kefíres élesztőt, és jól összedolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és kb. 1 órát kelesztjük (besegíthetünk, ha betesszük a sütőbe 30 °C -ra).
  4. Majd alaposan lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel szétnyomkodjuk téglalappá, és hajtogatjuk (négy réteg tészta kerüljön egymásra).
  5. 30 percet pihentetjük, újból lisztezett deszkáncsak éppenátgyúrjuk, és szétnyomkodjuk újból kb 1,5 cm vastagra.
  6. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, és kb. negyed órát pihentetjük.
  7. Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt 210 °C- ra, megkenjük a második egész felvert tojással a pogácsákat, és betesszük sülni.
  8. Kb. 25- perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 40390
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptkategóriák

Krumplis pogácsa Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy egyszerű, finom pogácsa. Szinte mindig, minden hozzávaló megtalálható a konyhákban.  Én házi kefírrel készítettem, és mivel az kicsit folyékonyabb, mint a bolti változatok, ezért ezek a pogácsák kicsit puhább állagúak, nem oly magasak, nem állnak olyan katonásan, mint azt sokan elvárnák...  :-)) Szomszéd néniék még langymelegen kóstolták, és azt mondták, hogy régen ettek ilyen finom házi krumplis pogácsákat :-)

Hozzászólások (12)

Éva-Anyóca

nyami.:-O

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Nagyon tetszik a pogácsád, szeretném elkészíteni. Azt szeretném megkérdezni, hogy sima vagy réteslisztb?l csináltad? Nem vagyok egy nagy konyhatündér, és magamtól nem tudom, hogy melyik liszt milyen étel vagy sütemény elkészítéséhez a jobb. A legtöbb receptben ez nincs is sajnos feltüntetve, pedig biztos nem mindegy. Válaszodat el?re is köszönöm!

Vicikó

Szia Evica! Simalisztb?l készítettem. Igazad van, tényleg én sem írom oda a receptjeimben, majd figyelek rá ezentúl! :-)) Üdv: Vici

Évi néni

Nagyon finom kis recept. Gratulálok. Üdv: Évi néni

Vicikó

Igen, tényleg fincsi volt:-) Üdv: Vici

Aurélia

Kedves Vicikó! Az 1. pontban írod, hogy a kefírt elkevered az éleszt?vel és a cukorral. A hozzávalóknál nincs cukor felsorolva. Ez csak a szokásos egy mokkáskanálnyi? Vagy több, hiszen nem tejben futtatod, hanem kefírben? No és még 1 kérdés, de lehet hogy kett? lesz bel?le:)) A tésztába és a kenéshez is 1-1 tojás kell abból a kett?b?l? És ha mégse tudnék beszerezni tanyasi tojást, akkor M-es méret?b?l mennyi szükséges? Köszi, ha válaszolsz. További sikeres sütés-f?zést.

Vicikó

Kedves Aurélia! Igazad van, nem elég egyértelm?, ahogy írtam, ki is fogom javítani. Köszi! Tehát: egy mk-nyi cukor kell a kefírbe, az éleszt?vel. És egy tojás kell a tésztába, a második pedig, a megkenéshez. M-es méret?b?l is elég összesen a 2 tojás. Köszi az észrevételeidet! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Most raktam össze a tésztát, nagyon igényelt még lisztet...., hát nem tudom, remélem azért a krumlis jelleg megmarad, majd jelzem milyen lett!

Vicikó

Igen, nekem is nagyon lágy a tészta, szinte kissé még ragad is a kezemhez. És aztán nagyon lisztezett deszkán dolgozom vele. Simán lehet kézzel, ahogy írtam is a leírásban, szétnyomkodni (nyújtani ), a kiszaggatást is lisztezett kézzel végeztem. Tehát végig egy laza, puha tészta. De a végeredmény nagyon finom, krumplis íz? pogik. Remélem jól sikerül a Tied is! :-)) Kíváncsi vagyok! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Sajnos nem úgy sikerült, mint neked!Gyönyör?en megkelt, de az íze jellegtelen, alig érezni a burgonyát, nem tudom miért nem sikerült, a kész poginak a tésztája kinézetre okés volt, bizalomgerjeszt?, viszont az íze fojtós és száraz, sajnálom!Biztos nem a recepteddel van a gond, csak nekem nem jött össze...:-(, üdv!

Vicikó

Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy kellett volna! Nem gondolod, hogy a plusz lisztt?l, amit beletettél, attól lett száraz? Az enyém olyan szinte foszlós, leveg?s szokott lenni, és dekára mindent ennyit teszek bele, mindig. És jó krumplis íz?. Sajnálom, még egyszer! Üdv: Vici

pnandi

Sziasztok ! Most sült ki a dupla adag, isteni finom lett ,könny?,laza, ropogós és nagyon finom krumplis íz?. A három lurkó megette egyszerre a felét ! Köszi a receptet ! :) Andi

Törölt felhasználó

De igen, sok volt a liszt, viszont muszáj volt még raknom hozzá, mert egyszer?en kezelhetetlen volt a tészta, és csak apránként raktam hozzá, hogy minél kevesebbel megússzam....Híg volt a kefír, túl vizes a burgi,stb. Azért majd egyszer még megprószálom!halihó

Törölt felhasználó

Szia! Gyorsan kellett egy pogi reci. Megcsináltam és nagy sikere volt.Nagyon köszönöm.

rakosne

...a tegnapi vacsorából kimaradt sok krumplipüré. Sajnáltam kidobni ( már rég elmentettem a pogireceptedet ) így összegyúrtam a hozzávalókat. Bár a krumpliban volt tej és olaj is, ennek ellenére valami eszméletlen finom lett!!!Legközelebb dupla adagból sütöm, így talán megtudom milyen , ha kih?l :)

Szityike

Szia! A te receptjeidben nem szoktam csalódni! :) Ezt is biztosan kipróbálom és van egy felesleges kefirem és kell egy kis tízórai jöv? hétre! A krumplis pogácsáról pedig dédimamám jutott eszembe... még ? csinált kis koromban sokszor, és nagyon szerettem. Remélem párommal is megszerettetem (? nem nagyon ismeri). Köszi szépen a receptet! :) Szép estét! Szandi

Vicikó

Szia Szandi! Kedves vagy, köszi a bizalmat a receptjeimnek! :) Remélem sikerül a terved pároddal kapcsolatban! Ha készíted, ne ijedj meg, mert igen lágy a tésztája, er?sen lisztezett felületen dolgozz vele, és akkor biztos vagyok, hogy sikered lesz! Üdv:-) Vici

janoki76

Hát nem csalódtam még a receptjeidben! ebben sem !!!!ez nagyon nagyon jó én is a maradék krumpli pürével csináltam :)

sarabell

Már számtalanszor megsütöttem,megunhatatlan!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.