r
Nosalty Logó

Krumplipürébe bújtatott pörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Krumplipürébe bújtatott pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 3143 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A krumplipüréhez

Összesen 149 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2900.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 3143 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Odatesszük a pörköltet, a kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).
  2. Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, lassú tűzön megpároljuk.
  3. Elkészítjük a burgonyapürét.Összetörjük a főtt krumplit,vajat,és forralt tejet adunk hozzá,és jól kikeverjük,lassú tűzön,folyamatosan kevergetve.
  4. Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket. Majd betakarjuk a maradék pürénkkel. Vajdarabkákat dobunk rá, és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
  5. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10704
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párszor már készítettem ezt az ebédet, és már az első alkalommal is mindenkinek ízlett. Ajánlani tudom ezt a gyorsan elkészíthető, remek ételt!!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Az a kérdésem a krumplipürébe bujtatott pörkölttel kapcsolatban annak, aki már elkészítette, hogy nem esik-e szét a krumplipüré bunda, amikor kiveszik a tepsib?l. Más szóval elég szilárd lesz-e sütés után a krumplipüré, hogy szépen ki lehessen venni és úgy nézzen ki, mint itt a képen.

Törölt felhasználó

A mi családunkban is megy ez a kaja, bújtatott pörkölt néven évek óta,de így kiszedni sosem tudtuk. Általában a ronda és finom kategória :)

Iluska

Nekem nem szokott szétesni,van ilyen nagy lapát kanalam,és azzal alá nyúlva emelem ki. A sertésmájat,nagy lángon, 3-5 perc sütés után le is lehet kapcsolni.Sózni,sütés után kell.(Lesz majd feltéve ilyen receptem,ha érdekel majd nézd meg...) :-))

Törölt felhasználó

Más téma : Valaki adjon tanácsot ahhoz, hogyan süssem a felszeletelt sertésmájat ahhoz, hogy finom puha legyen sütés után. azaz ne keményedjen meg. Nem szoktam megsózni. Talán a szeleteket kellene vékonyabbra vágni?

suvkat2

Éjszakára fokhagymás tejbe kell áztatni, akkor nem keményedik meg.

Törölt felhasználó

Suvkat2-nek nagyon köszönöm az ötletet és így fogom a májat kisütni. Hozzá jó finom savanyú uborkát, vagy mustárt és friss kenyeret szoktam szoktam enni.

Törölt felhasználó

Köszönöm ilus74-nek és jvaleria-nak a választ. Talán érdemes lenne egy kevés lisztet is hozzákeverni a krumplipüréhez, és akkor biztos ki lehetne szedni a tepsib?l ? Nem tudom, csak arra gondoltam, hogy akkor már kicsit krokett-massza szer? lenne az alap.

Iluska

Nehogy elrontsd a liszttel,hisz akkor már nem lesz olyan finom.Nekem sosem volt gond,kiszedni a tepsib?l.....

Hozzávalók

A húshoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek