r
Nosalty Logó

Krémes toszkán lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes toszkán lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2496 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    875 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 624 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    231.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8175.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3590 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1253 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    3498 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    7622 micro
Összesen 2496 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5996 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk durvára a friss petrezselymet, tegyük félre a tálaláshoz. Vékonyan szeleteljük fel a 3 gerezd fokhagymát. Csepegtessünk le az üveges, olajba áztatott szárított paradicsomot, töröljük szárazra, és vágjuk durvára. Reszeljük finomra a parmezánt.
  2. Papírtörlővel törölgessük szárazra a lazacfiléket. Mindkét oldalát fűszerezzük 1 teáskanál sóval és egy csipet fekete borssal.
  3. Hevítsünk fel 2 evőkanál vajat egy nagy öntöttvas vagy tapadásmentes serpenyőben közepesen magas lángon, amíg enyhén habzódni nem kezd. Bőrös felükkel lefelé helyezd el a serpenyőben a lazacfiléket, és közepes lángon kezd el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig ki kell világosodnia, ez a szeletek vastagságától függően 5-10 perces sütést jelent.
  4. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, és egy papírtörlővel töröljük szárazra. Hozzáadjuk a maradék 1 evőkanál vajat, és közepes lángon felmelegítjük. Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, fokhagymát és egy csipet vagy késhegyni chilipelyhet. Pároljuk, amíg a fokhagyma megpuhul és illatos lesz, de nem barnul meg, körülbelül 2 percig.
  5. Adjunk hozzá néhány maréknyi bébispenótot, folyamatosan keverjük, amíg meg nem fonnyad, körülbelül 2 percig. Adjuk hozzá a parmezánt is és a tejszínt valamint 1dl tejet, ízesítsük sóval és fekete borssal, majd forraljuk össze, amíg krémes mártást nem kapunk.
  6. Tegyük vissza a lazacot bőrével lefelé a serpenyőbe, helyezzük bele a szószba. Pároljuk 2 percig, hogy az ízek összeérjenek és a lazac felmelegedjen. Néhány kanál mártást nyugodtan kanalazzunk rá a lazacszeletekre is, hogy beszívja a krémes szósz ízeit. Tálalás előtt levesszük a tűzről, és petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 571
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 41902
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 09.

Ajánló

Fontos, hogy mindig jó minőségű és friss lazacot vásároljunk. Tüzetesen vizsgáljuk át a húst! Ne legyenek rajta elszíneződések, a friss lazac húsa csakis rózsaszín lehet. Ha piacon vagy halárustól vesszük az árut, figyeljük meg, hogy a lazacnak ne legyen semmilyen szaga, legyen fényes és semmiképpen ne legyen száraz. Ha egész halat veszünk, a bőrnek ezüstösnek és fényesnek, a hal szemeinek pedig tisztának kell lennie.A lazac sütése kapcsán a legfontosabb dolog amire figyelnünk kell, hogy ne szárítsuk ki a halfilét! Mivel nagyon hamar átsül, így minden perc számít. A hal sütését kezdd úgy, hogy a bőrös rész legyen lefelé, és a halszelet vastagságától függően 5-6 percig hagyd, hogy a filé elkezdjen sülni. Ha letelt az idő, fordítsd meg a húst, és a bőrös oldalával lefele süsd még nagyjából három percig.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Krémes toszkán lazac
Hering András 162 recept

Ez a krémes serpenyőben sült lazac a legjobb megoldás lehet, ha hétvégi "ebéd- vagy vacsorazavarunk" támad. A filéket ropogós héjúra pirítjuk, megszórjuk friss bébispenóttal, édes szárított paradicsommal, majd sajtos-tejszínes szósszal főzzük ellenállhatatlanul krémessé. A végeredmény egy ízletes és izgalmas fogás lesz, amely tele van olasz ízekkel és illatokkal. Mindez pedig kevesebb, mint 30 perc elkészül. Köretként tálalhatunk hozzá rizst vagy kisebb méretű tésztákat (például orzot), krémes polentát, extra sajtos krumplipürét sütőben sütve, vagy karfiolrizst.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek