r
Nosalty Logó

Krémes mézes - Hajnitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Krémes mézes - Hajnitól
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8666 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 724 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    426.3 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.3 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 8666 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: felolvasztjuk kis lángon a vajat lábosban, mézzel együtt, hozzáadunk 2 ek tejet és egy elhabart tojást, levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a csipet sóval és szódabikarbónával elkevert porcukros lisztet.
  2. Miután szépen összeállt, átgyúrjuk, hagyjuk hűlni.
  3. Három részre osztjuk, sütőpapíron egyesével kinyújtjuk, egyenként 35 cm X 25 cm téglalappá.
  4. Tepsi hátulján sütőpapíron (amin kinyújtottuk) 8-10 perc alatt egyesével kisütjük. (Ezzel a módszerrel megkímélhetjük magunkat a lisztezem-nyújtom-mégis leragad-nem bírom egyben felszedni kíméletlen, idegtépő elfoglaltságtól.:-))
  5. Közben elkészítjük a krémet, a pudingokat megfőzzük a tejben, a végén belekeverjük a porcukrot, esetleg még egy vaníliás cukrot is. Hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük benne, megvárjuk míg langyos lesz.
  6. Elkezdjük a töltést, az alsó és a középső lapot meglocsoljuk a maradék tejjel, amibe rumot teszünk, ezeket baracklekvárral megkenjük, majd jön rájuk a krém, kettéosztva.
  7. A lapokat rétegezzük, a felső lapra étcsoki bevonatot készítünk.
  8. 24 -48 óráig békén hagyjuk hideg helyen, hogy a mézes lapok megpuhuljanak a sütiben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24480
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti tésztája a klasszikus "főzős" mézes krémes tészta recept, aminek a krémjével sosem voltam kibékülve, ezért kísérleteztem ki ezt a saját verziót.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek