Nosalty Logó

Krémes francia rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1717 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1908 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1717 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 81 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy serpenyőben kb. 5 percig pároljuk.
  3. A lisztet rászórjuk, és kissé megpirítjuk. A tejjel és vízzel apránként felengedjük, és a tűzön állandóan kevergetve, 5 perc alatt kissé besűrítjük. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 1/3-át egy vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük, majd a hagymás szósz felét ráöntjük. Most a burgonya másik 1/3-át rárakjuk, a szósz másik felét rásimítjuk, majd a maradék burgonyával betakarjuk, és végül rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. A sütőben alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és további 10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 227
  • 7 napos nézettség: 5183
  • Össznézettség: 664934
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én utálom a burgonya szót, nekem az krumpli!!! DE ehhez a finomsághoz nem tudtam krumplit írni, mert annyira elegáns étel! Szinte szétolvad a szánkban ez a zsírszegény BURGONYAÉTEL! Szóval aki már kicsit unja a hagyományos kolbászos-tojásos-virslis-tejfölös rakott KRUMPLIT, annak bátran ajánlom ezt a könnyen elkészíthető ételt.

Hozzászólások

Taju

Ez annyira izgalmasan hangzik, bármennyire is egyszer?, hogy a nyál összecsordult a számban. :) Ezt holnap kipróbálom. De az is lehet, hogy ma... :)

Törölt felhasználó

És az illata milyen...na akkor fog igazán összefutni a nyál a szádban :) mindenképpen próbáld ki :)

Egyetlen Rózsa

Ez tényleg nagyon finom, de tojást én is tettem bele.

Törölt felhasználó

Szia es mennyi tojast? Koszi

Törölt felhasználó

Én már elkészítettem,nagyon-nagyon fincsi,de a rétegek közé raktam egy kis felkarikázott f?tt tojást.Mit mondjak,nem rontotta el.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! Tojással is biztos finom volt :)

Törölt felhasználó

A Burgonyát nem kell el?tte megf?zni?

Törölt felhasználó

Nem kell el?tte megf?zni, ezért kell vékonyra szeletelni és ezért sül viszonylag sokáig.

márta66

Nagyon kellemes recept, kiprobalom:-) koszi!

Törölt felhasználó

Majd írd meg, hogy sikerült és hogy ízlett-e :)

Törölt felhasználó

Ma ezt csinaltam vacsira es naaaagyon izlett. Kosziii!

Egyetlen Rózsa

Ez nagyon finom. Tojást én is tettem bele!

Törölt felhasználó

Örülök hogy ízlett :)

K_hikki

El?f?ztem a krumplit, mert nem volt kedvem sokáig sütni, de így is nagyon finom lett, köszi!

kvaezo

Helló! Mi is megcsináltuk az imént, tényleg mennyei lett :) Annyival bolondítottam még meg (a tojás mellett), hogy a 2. pont után 30 deka sertésdaráltat raktam bele pirulni, és azzal együtt csináltam tovább - tudom ajánlani, ha húsosan szeretnétek :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett. Husival is biztos nagyon finom volt :)

kvaezo

Annyira jó lett, hogy majdnem felfaltuk az egészet, pedig a terv szerint a mai ebéd is az (munkában/suliban), így szerencsére duplán élvezhetjük :) Köszönet a receptért még egyszer!

Törölt felhasználó

Nyersen kell a krumplit szeletelni ebbe?... vagy f?tt krumplit!?

Cica1967

Tenyleg nagyon finom es kremes. En is tojast szeltem koze. Koszonom a receptet!

Lovasfej

Elkészítettem nagyon finom lett! Sajna a krumpli nagyon sokáig nem akart megf?ni, hogy a fajtája miatt, vagy a gázsüt? miatt, azt nem tudom, legközelebb másik fajtával próbálkozom. A szószba került egy kis pirított bacon is, biztos, ami biztos, nem ártott neki. :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon finom, többször is elkészítettem már, egyik kedvencem lett.

Törölt felhasználó

Kedves BeePoo! Ma elkészült ez a finom rakott krumpli/burgonya,bár akadt egy kis probléma a sütési id?vel:megközelít?leg 2 órán át sült...de megérte kivárni,mert egy falat nem maradt bel?le.Legközelebb majd el?f?zöm a krumplit és el?sütöm a szalonnát (merthogy az is került bele) Köszönjük! :)

Finimini

Inkább f?tt krumpli, minek olyan sokáig sütni. Én hagymák nélkül, sima besamellel (só, bors, szerecsendió) és f?tt tojással sajt nélkül készítem. Egyszer?bb, de van olyan finom. Ez csak köret, mellé natúrszelet jár karajból v. csirkemellb?l.

Control

Én már többször megcsináltam, pici változtatásokkal, a krumplit egy picit el?f?ztem, hogy hamarabb elkészüljön. A hagyományos rakott krumplikat is nagyon szeretjük, de ez annyira finom, hogy nekem személy szerint ez a kedvencem. A hagymák, kakukkf?, szerecsendió, bors íze nagyon harmónikus együtt, és a rengeteg ropogós Pannónia sajt a krémes burgonya tetején valami fenomenális, és ez tényleg "Burgonya". Köszönöm a receptet.

trivia211

Köszi, finom lett! Akinek nincs elvi akadálya, rakhat bele 6 (vagy több) f?tt tojást is felszeletelve. Ahogy sokan írják, a megadott sütési id?vel a krumpli elég nyers marad. Én a tojással együtt egyben el?f?ztem 10 percig. Így már 30 + 10 perc alatt jó volt (gázsüt?ben, nem tudom hány fokon).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!