Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos knédli

Kovászos knédli
Kovászos knédli
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt már csehszlovák földön bisztróban vagy fogadóban, az biztosan találkozott már a gőzben készült kelt tésztával, a knédlivel. Az egyik legelterjedtebb tálalási módja sült hússal és párolt káposztával párosítva. Mi most egy pirított hagymás, kovászos verzióját készítettük el, de élesztővel is tökéletes lesz a végeredmény. Pörköltökhöz, ragukhoz és mártásokhoz is nagyon jól illik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba öntsük bele az összes hozzávalót, majd alaposan dagasszuk ki. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk legalább 12 órán át kelni a tésztát.
  2. Miután megkelt a tészta, formázzuk ki őket a párolóedény méretének megfelelően. A pároló edényt kenjük ki olajjal, majd helyezzük bele a tésztát. Tészta méretétől függően 15-20 percig pároljuk fedő alatt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1139 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
kategória: köretek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gőzben párolt köret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
finomliszt 60 dkg
cukor 1 tk
15 g
kovász 150 g
víz 270 ml
vöröshagyma 50 g