r
Nosalty Logó

Kovászos almapaprika uborkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vica Konyha
Kovászos almapaprika uborkával
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 92 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12669.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    11125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1054 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4216 micro
Összesen 732 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 16 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: a hozzávalók alapos megmosása.
  2. Az uborkák végeit levágjuk, és majdnem félbevágjuk hosszába, majd megfordíjuk, és ott is bevágjuk.
  3. A paprikákat félbevágjuk, és a csumáját, magját kiszedjük, ha csípősen szeretnénk, az ereit benne hagyjuk.
  4. A tiszta üveg aljára tesszük a kapor felét és a szőlőleveleket.
  5. Berakjuk az uborkákat és a fél paprikákat ízlés szerint (lásd a kép).
  6. A fokhagyma gerezdeket nem kell meghámozni, de kicsit lapítsuk meg, hogy a aromája érvényesüljön, majd a borssal együtt az üvegbe szórjuk.
  7. A tetejére is teszünk kaprot.
  8. A sót feloldjuk a forró vízben, és felöntjük az üveget, hogy színültig legyen.
  9. Óvatosan a tetejére helyezzük a kenyér darabot, majd lefedjük a tállal, és a tányérba állítjuk az üveget. Napos helyre tesszük, hogy jól felmelegedjen. Éjszakára bevisszük, hogy ne hűljön le túlságosan.
  10. Egy nap elteltével a kenyeret leszedjük a tetejéről (ilyenkor már forr, zavaros a leve).
  11. 2-3 nap múlva kész, az érési folyamat hevességétől függően. Ekkor hagyjuk lehűlni, megfelelő méretű, zárható edénybe rakjuk az üveg tartalmát, rászűrjük a levet, és lezárva, hűrőszekrényben hetekig tárolható finom savanyúság. Leve is fogyasztható.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7374
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Kovászos almapaprika uborkával
Vica Konyha 19 recept

Érdemes figyelni a napi hőmérsékletre, ha túl nagy a forróság, a jó meleg üveget félárnyékba kell tenni, mert egyébként nem kovászolódik az üveg tartalma, hanem megfő. 35 fok feletti hőmérsékletnél már a 2. nap csak félárnyékba, árnyékba tegyük az üveget, mert ott is elég meleg van az érési folyamathoz. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek