r
Nosalty Logó

Körtelekvár Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Körtelekvár Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1048 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4195 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.2 g
  • Cukor
    835 mg
  • Élelmi rost
    157 mg

VÍZ

  • Összesen
    4667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 4195 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, szárától és a magháztól eltávolított gyümölcsöket 2x2 cm-es darabokra vágjuk. (Nem kell meghámozni!)
  2. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, ez mintegy 30 percet vesz igénybe.
  3. Feltesszük a vízzel együtt főni egy zománcos fazékba.
  4. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel összetörjük a darabos gyümölcsöket. A már lekvárnak mondott anyagba beletesszük a citromlét, a vaníliás cukrot.
  5. Majd ismét visszatesszük főni, hogy megfelelően besűrítsük. (A citrom, mint tudjuk, nem engedi elszíneződni, megtartja szép, sárgás színét.)
  6. A legvégén beletesszük a cukrot, a nátrium-benzoát és még egyet forraljuk a cukorral, folytonos keverés mellett. (Vigyázzunk, hogy igen rotyog, a sűrűsége miatt is, föl-föl fröccsen!)
  7. A tisztára mosott 750 ml-es üvegekbe szedjük. Csavaros tetőket használunk, majd a szájukkal lefordítva 1 nap múlva -ha nem folyik egy sem-, a kamra polcaira tesszük őket.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31226
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Ajánló

A család szereti a körtelekváros rétest egy finom vanília fagylalttal!  Ha csinálok kicsit "folyósabb" lekvárt, reggeliző lekvárnak, dzsemnek is hívom. Kisebb adagokat csinálok, kb. 200 ml-es üvegeket használok.

Receptkategóriák

A körte több fajtája is megtalálható, ezért a befőzéshez javasoltak a korábbi fajták, a júliusban-augusztusban érők. (Nem a kemény télállók!) Ezeknek magas a cukorfoka, és éretten sokkal puhábbak. Emiatt kell besűríteni, mert sokkal lédúsabbak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek