r
Nosalty Logó

Körömpörkölt bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Körömpörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 863 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 863 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507.8 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7427.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    1737 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    2893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    4676 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3174 micro
Összesen 5177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskörmöt összevágatjuk a hentessel, ha lehet fűrésszel. A körmöt alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben áztatjuk.
  2. Összeaprítjuk a hagymát, paprikát, meg a lehámozott paradicsomot. A tiszta bográcsban megolvasztjuk a zsírt, teszünk bele egy ek sót, és üvegesre pároljuk a hagymát. Ezután ráöntjük az összevágott paprikát a paradicsommal együtt, és pépesre pároljuk.
  3. Most levesszük a bográcsot a tűzről, és megszórjuk az őrölt parikával, jól összekeverjük, és öntünk rá kb. 2 dl vizet, megint jól összekeverjük.
  4. Közben csinálunk jó nagy parazsat. Na, most leöntjük a vizet a körömről, és öntünk rá megint hideg vizet, és jól átmossuk, mehet a köröm a bográcsba az összes fűszerrel, meg a fokhagymával együtt. Megint összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy szinte ellepje a húst.
  5. Most feltesszük főni, és lassú tűzön főzzük, közben ízlés szerint sózzuk, ha kell vízzel pótoljuk. Mikor már lejön a hús a csontról levesszük a tűzről, és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 98988
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Köretként főtt krumplit vagy friss kenyeret ajánlok savanyúsággal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt nem lehet késsel-villával jóízűen megenni, mert akkor igazi az élvezet, ha az ember keze könyékig ragacsos, és az állán folyik a leve, miközben a fincsi csontokat szopogatja. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek