r
Nosalty Logó

Königsbergi gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Königsbergi gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 458 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 458 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    2509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2984.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 2749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A tojásokat enyhén felverjük. A szardellafilét apróra vágjuk.
  2. A húst, zsemlét, zsemlemorzsát, tojást, szardellát, hagymát és a mustárt egy tálba tesszük, majd sóval, borssal ízesítjük. A masszát alaposan összekeverjük, a felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A főzővízhez a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket, majd sózzuk és borsozzuk.
  4. A húsmasszából (lemérve) 20 db golyót formázunk, miközben folyamatosan vizes a kezünk. A gombócokat a főzővízbe helyezzük, majd alacsony-közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük őket.
  5. A főzővizet leszűrjük. A lisztből és vajból rántást készítünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 800 ml-t a főzővízből. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majd pár percig főzzük gyakran megkeverve. Beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a kapribogyót és további 2-3 percig főzzük.
  6. Tálaláskor a kapribogyós szószt a gombócokra locsoljuk, sós burgonyával, burgonyapürével vagy petrezselymes burgonyával kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3528
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Königsbergi gombóc
NapsütötteVidékünkön 165 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.