r
Nosalty Logó

Kolbászos tepsis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Kolbászos tepsis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 604 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 3617 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Összesen 224 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 604 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11427.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    6900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 3617 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3456 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától, és már nem ragad.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát. A kezünkkel óvatosan széthúzzuk, amennyire engedi. (Nem kell nagyon erőltetni, mert ilyenkor még kemény a tészta, csak érzéssel.) Fóliával lefedjük, és nagyjából fél-egy órát hagyjuk kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, levesszük róla a fóliát, és a kezünkkel ezúttal a tepsi széléig húzzuk.

A paradicsomszószhoz

  1. Ha elég sűrű a passzírozott paradicsom, akkor elég csak mindent alaposan összekeverni. Ha hígabb verzióval lenne dolgunk, akkor viszont főzzük össze, sűrűsítsük, hogy ne áztassa el a tésztát.

Feltétnek

  1. A mozzarellát vékonyra felszeleteljük, kirakjuk vele a kinyújtott tésztát, erre kerül rá a paradicsomszósz, majd a kolbászkarikák, végül pedig a parmezán.
  2. 250 fokos (vagy ha ennél többet bír a sütőnk, akkor a maximum fokozaton) 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 21425
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a tepsiből.

Hozzászólások

magdolnahejjas22

6 adag kolbászos pizzához nem kevés az 50 gr kolbász?

Elen70

szerintem is az :) tegyünk rá többet :)

zeana

Elkészítettem a tésztát, a feltétet másképp készítettem, mert az itthoni dolgokat szerettem volna felhasználni, szóval a tésztáról szeretnék nyilatkozni :) NAGYON JÓ recept! Én friss éleszt?vel csináltam, mert az volt itthon. Kelt tésztához képest nem macerás, relatív gyorsan megvan és gyönyör?en elvált a tepsit?l, ropogott. Mmmm, isteni! Máskor is el fogom készíteni, köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

Feltétnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?