r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes torta kókuszdióból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-101560
Kókuszkrémes torta kókuszdióból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 4525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 206 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6492.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.4 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 4525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Egy "sima" piskótatészta kakaós változata, ahogy én tanultam. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk két tálba. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félrerakjuk. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 7 evőkanál vizetés a dupla annyi evőkanál cukrot, majd ezt is jól felverjük, míg sűrű masszát nem kapunk.
  3. A 13 evőkanál liszthez hozzáadunk 1,5 evőkanál kakaóport, ami gyakorlatilag a maradék 1 evőkanál lisztet váltja ki, attól a fél evőkanáltól kicsit sűrűbb lesz a tészta. Ehhez még hozzáadjuk a sütőport, majd kicsit összekeverjük. (8 tojásos piskótához ajánlok csak egy teljes csomag sütőport.)
  4. A lisztet hozzáadjuk a tojások sárgájából elkészített masszához, majd robotgéppel, alacsony fokozaton jól összedolgozzuk.
  5. Ezt követően a tojások fehérjéből készült habot hozzáadjuk a masszához, és fakanállal, óvatoskevergetés mellett szintén összedolgozzuk.
  6. Ezzel elkészült a tészta, előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett formában készre sütjük. Aki szeretne, a masszához adhat apró csokidarabokat, amik így belesülnek a tésztába.
  7. Krém elkészítés:
  8. Előkészületek: érdemes először a kókuszdiót konyhakész állapotra hozni, és előbb megcsinálni a krémet, mint a tésztát. Aki már készített kókuszdióból kókuszos süteményt, azt tudja, hogy nagyon körülményes és pepecselős munka, de megéri vele bajlódni. A kókuszt a tetején található mélyedések egyikén kilyukasztjuk, és sűrű szűrőn át kifolyatjuk a kókuszvizet egy tálba, majd félrerakjuk. A kókuszról lefejtjük a vastag héját, majd apró szeletekre vágjuk, és ledaráljuk (diódarálóval). Ezzel megkaptuk a friss kókuszreszeléket, amit egy fél óráig pihenni hagyunk, míg kicsit rendet rakunk magunk után.
  9. A tejet két két részre osztjuk. Egyik tálba 4,5 dl kerüljön, a másikba 3 dl. A kevesebb tejbe beleöntjük a pudingport és a 10-12 dkg cukrot, ízlés szerint.
  10. A másik tálban lévő tejet rakjuk fel a tűzhelyre, és adjuk hozzá a lereszelt kókuszt (rakhatunk félre a díszítéshez is), valamint az előzőleg félrerakott kókuszvizet. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetés mellett forraljuk fel, majd forrástól számítva legalább 15 percig főzzük tovább.
  11. Ezt követően adjuk hozzá a pudingporos tejet, és főzzük tovább, forrástól számítva 3-5 percig, hogy jő sűrű krémet kapjunk. Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg a tetejét cukorral.
  12. Elkészült a krém, aki szeretne, még a pudingporos tej hozzáadása előtt egy fél félbevágott vaníliarudat belerakhat a forrásban lévő kókuszos tejhez, 2-3 percre.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótát középen kettévágjuk, majd visszahelyezzük a tortaformába az alsó lapot.
  15. A krém 3/4-ét az alsó lapra kanalazzuk, és szépen elsimítjuk. Rárakjuk a másik lapot, majd a maradék krémet rákanalazzuk, és ezt is elsimítjuk.
  16. Készítsük el a csokiöntetet: akakaóport, a cukrot és a vizet keverjük össze. Sűrű, de folyékony masszát kell, hogy kapjunk. Rakjuk fel a tűzhelyre, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett főzzük körülbelül 5-6 percig. Afőzést követően rögtön öntsük rá a torta tetejére. Ideális esetben a tortánk nem lóg ki a tortaformából, így a csokiöntet sem folyik mindenfelé. A tetejére szórhatunk félretett kókuszreszeléket.
  17. A tortát hűlni hagyjuk 2-3 óráig,utána már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2591
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-101560 1 recept

Nem mondom, hogy sokféle tortát készítettem már életemben, de ha nekiállok, akkor fontos, hogy jó legyen a krém. A piskóta mindig adott, vagy sima vagy csokis, de a krémtől lesz olyan az adott süti, amilyen. Hosszú keresgélés után úgy döntöttem, hogy hanyagolom azokat a sütiket, amelyek kókuszreszelékből készülnek, és a magam kezébe veszem az irányítást. Vettem tehát egy kókuszdiót, és kipróbáltam, milyen nyers kókuszból krémet főzni. Mérföldekkel jobb, mintha reszelékből csináltam volna, érdemes kipróbálni, és szenvedni a kókuszdióval.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek